Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

14. 12. 2017 - 06:59
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: n1

I DALJE SE TRAGA ZA DVOJICOM MLADIĆA KOJI SU UPALI U MILJACKU

Potraga za dvojicom mladića, dvadesetosmogodišnjim Aldinom Mulićem I dvadesetčetvorogodišnjim Irhanom Fočom koji su upali u rijeku Miljacku u Sarajevu nastavlja se intenzivnije I sa pojačanim brojem ljudi od ranih jutarnjih sati , saopšteno je iz Operativnog centra Federalne uprave Civilne zaštite . U potrazi za mladićima, koji su u toku noći između utorka I srijede pali u Miljacku na Dolac Malti, juče je učestvovalo više od 100 osoba, a potraga se proširila i van granica Kantona Sarajevo. Tokom čitave noći dvadestak pripadnika Federalne uprave civilne zaštite vizuelno su, uz pomoć reflektora I lampi, pretraživali korito rijeke. Pripadnici ove uprave I gorske službe spašavanja dogovorili su potragu za mladićima novom procedurom, a to je prolazak sidrima kroz Miljacku putem kojim su prošli nesrećni mladići.

IZETBEGOVIĆ SA TURSKIM AMBASADOROM O POVEZIVANJU SARAJEVA I BEOGRADA

Član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović i ambasador Turske u BiH Haldun Koč razgovarali su juče u Sarajevu o infrastrukturnom povezivanju Sarajeva i Beograda, te mogućim trasama i modalitetima izgradnje ovog puta. Razgovarano je i o dinamici koraka koje je potrebno preduzeti u okviru uspostavljenih trilateralnih mehanizmima regionalne saradnje, te planovima i konkretnim mjerama za dalje unapređenje ekonomske saradnje dvije zemlje, uz konstataciju da ona bilježi stalno povećanje.

EVROPSKI PARLAMENT PODRŽAO ULAZAK HRVATSKE U ŠENGENSKU ZONU

Evropski parlament je u tematskoj raspravi na plenarnoj sjednici u Strazburu podržao ulazak Hrvatske u šengensku zonu, što bi se, po očekivanjima hrvatskih evroparlamentaraca, moglo dogoditi 2019. godine. Ulazak u šengensku zonu politička je odluka za koju je potrebna jednoglasna odluka Evropskog savjeta.

ISLAMSKE ZEMLJE PROGLASIĆE ISTOČNI JERUSALIM GLAVNIM GRADOM PALESTINE

CAM: Lideri više od 50 islamskih zemalja, članica Organizacije za islamsku saradnju proglasiće Istočni Jerusalim glavnim gradom Palestine i pozvati sve države da priznaju državu Palestinu i njenu okupiranu prijestonicu, javila je agencija Rojters pozivajući se na nacrt deklaracije sa samita koji se održava u Istanbulu. Turski ministar spoljnjih poslova Mevlut Čavušoglu objavio je nacrt zaključaka u kojima se precizira da Organizacija za islamsku saradnju smatra da je odluka Donalda Trumpa, predsjednika SAD-a da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela, znak da se "SAD povlače s pozicije sponzora mirovnog procesa na Bliskom istoku".

SPORT INFO

Fudbaleri Partizana i Crvene zvezde odigrali su neriješeno 1:1 u Humskoj, u 156. "vječitom derbiju" kojim je stavljena zavjesa na jesenji dio Superlige Srbije. Tokom prvog poluvremena ovog derbija došlo je do masovne tuče navijača, u kojoj je povrijeđeno najmanje 20 osoba. U masovnoj tuči, koja je trajala nekoliko minuta, korišćene su I bakljeZadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo