Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

12. 12. 2017 - 06:44
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: bhrt

POZNAT IDENTITET SVIH UHAPŠENIH ZBOG UBISTVA GENERALA ŠANTIĆA

Nakon što je potvrđena informacija, da su pripadnici Federalne uprave policije, juče lišili slobode pet osoba, zbog ubistva generala HVO-a, Vlade Šantića, a među njima i Hamdiju Abdića-Tigra, nekadašnjeg komandanta 502. viteške brigade Petog korpusa Armije RBiH, objavljeni su inicijali i preostale četiri osobe.  Kako Klix.ba nezvanično saznaje, radi se o Dedi Karabegoviću, Jasmiru Topalu, Enveru Keranoviću i Ramizu Bajramoviću iz Cazina, koje se sumnjiči da su, zajedno s Abdićem, u noći sa 8. na 9. mart 1995.godine, u cazinskom naselju Ostrožac, lišili života tadašnjeg generala bojnika HVO-a,Vladu Šantića. Riječ je o osobama, koje su se i ranije, uz Hamdiju Abdića, dovodile u vezu sa ubistvom generala Šantića, a FUP i Tužilaštvo USK proteklih godina su istraživali ovaj slučaj.

U ZAGREBU ZAPALJENE SVIJEĆE ZA ŽRTVE ZLOČINA HVO-a i HV-a u BiH

Na dan kada su hrvatske vlasti u Zagrebu, organizovale komemoraciju i odavanje počasti ratnom zločincu, Slobodanu Praljku, Inicijativa mladih za ljudska prava RH, organizovala je paljenje svijeća za žrtve zločina, koje su počinili pripadnici HVO-a i HV-a u BiH. Mladi su juče u 17 sati zapalili svijeće na Trgu Francuske republike u Zagrebu, a pridružila im se i nekolicina građana, koji su zapalili svijeće pored listova papira, na kojima su navedeni gradovi u kojima su bh. građani stradali tokom rata, prenose hrvatski mediji.

ČLANICE EU JEDINSTVENE PO PITANJU JERUSALIMA

Visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbjednost, Federika Mogerini, izjavila je da postoji "puno jedinstvo" u pogledu podrške Jerusalimu kao zajedničkoj prijestonici Izraela i buduće države Palestine. Mogerini je nakon sastanka sa premijerom Izraela, Benjaminom Netanjahuom u Briselu, naglasila da EU neće priznati Jerusalim za izraelsku prijestonicu, sve dok se konačnim sporazumom ne razriješi status ovog grada, prenosi Bi-Bi-Si.

BHRT PRODAJE PRAVA MEDIJSKOG PRENOSA SP U RUSIJI

Radio televizija BiH, juče je raspisala javni poziv za kupovinu medijskih prava, odnosno sublicenciranje prava prenosa, Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji 2018. godine.  U saopštenju za za javnost ove medijske kuće, upućen je "poziv svim zainteresovanim pravnim licima, da dostave ponude za kupovinu medijskih prava – sublicenciranje prava prenosa, koja su u vlasništvu BHRT-a. Početna prodajna cijena, prava medijskog prenosa iz ovog javnog poziva, bez uračunatog PDV-a, iznosi 2.330.000 KM.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo