Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

08. 12. 2017 - 13:18
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Amerika deportuje Olivera Dragića, osumnjičenog za zločine u Srebrenici

Vlada SAD-a optužila je prošle godine Olivera Dragića u Akronu, Ohajo, kada je otkriveno da je bio pripadnik specijalnih jedinica u BiH i da je na prevaru ušao u Sjedinjene države kao izbjeglica, tvrdeći da je bio žrtva rata.

Tužilaštvo zatražilo 15 godina zatvora za Azru Bašić

Tužilaštvo BiH zatražilo je danas od Suda BiH da Azri Bašić izrekne zatvorsku kaznu u trajanju od 15 godina za zločine počinjene nad zarobljenim srpskim civilima u Domu ЈNA u Derventi i na području sela Polje 1992. godine.

Hrvatska vlada povećala kvotu za zapošljavanje stranih radnika

Hrvatska Vlada juče je odobrila dosad najveću kvotu za zapošljavanje stranih radnika iz zemalja izvan EU, ukupno 31 hiljadu, od čega se 9000 odnosi na produženje postojećih dozvola, a 22 hiljade na nove radnike.

"Al kaida" pozvala na napade na američke interese

Militantna organizacija "Al kaida" pozvala je danas svoje pristalice širom svijeta da napadnu vitalne interese SAD, njihove saveznike i Izrael kao odgovor na odluku predsjednika Donalda Trampa da prizna Jerusalim kao glavni grad Izraela.

Opasnost od ishitrenog povratka Rohinja

Međunarodni komitet Crvenog krsta /MKCK/ saopštio je danas da se mir i stabilnost moraju uspostaviti na sjeveru Mjanmara prije povratka izbjeglica iz zajednice Rohinja iz susjednog Bangladeša.

 

 

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo