Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

08. 12. 2017 - 11:46
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: pinkme.me

Optužnica protiv Tufeka zbog krijumčarenja migranata

Tužilaštvo BiH podiglo je optužnicu protiv Adema Tufeka osumnjičenog za krijumčarenje ljudi. Tufeku se stavlja na teret da je tokom aprila, u namjeri sticanja protivpravne imovinske koristi, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, realizovao ilegalno prevođenje preko granice BiH i Hrvatske troje migranata, državljana Turske.

26. sjednica Parlamenta FBiH zakazana u decembru, a 25. u januaru

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić sazvao je 26. sjednicu entitetskog organa zakonodavne vlasti za kraj decembra.

Medicinari u Vlasenici u štrajku

Zaposleni u Domu zdravlja u Vlasenici ponovo su stupili u generalni štrajk. Radnici navode da im se duguje sedam zarađenih plata, kao i da im nisu uplaćeni doprinosi i putni troškovi, te je stupanje u štrajk bilo neminovno.

Poslije požara u Kaliforniji evakuisani se vraćaju kućama

Dio od oko 200.000 stanovnika Kalifornije koji su evakuisani zbog četiri velika požara koji bjesne u ovoj američkoj saveznoj državi dobilo je dozvolu da se vrati u domove, a opasnost od vatrene stihije trajaće do nedjelje sudeći po najavljenim vremenskim prilikama, prenosi "Rojters".

Palestinci spremaju nove proteste

Širom Zapadne obale, Pojasa Gaze i u istočnom Jerusalimu danas se očekuju novi protesti Palestinaca poslije redovne molitve petkom povodom odluke SAD da priznaju Jerusalim za glavni grad Izraela.

 

 

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo