Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

07. 12. 2017 - 11:30
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: FENA

Dom naroda BiH danas o setu zakona o akcizama?

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH trebalo bi danas da razmatra set zakona o akcizama, iako još nisu uvršteni u zvaničan dnevni red sjednice koji je objavljen na sajtu parlamenta BiH. Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Safet Softić izjavio je ranije da među članovima Kolegijuma ovog doma postoji dogovor da se predloženi zakoni nađu na dnevnom redu ako bude dovoljno vremena da se do sjednice delegati upoznaju o njima. Postoje najave da će Dom naroda na današnjoj sjednici obaviti raspravu i izjašnjavanje u oba čitanja o setu zakona o akcizama.

Saradnja Sankt Peterburga i Republike Srpske napreduje u mnogim oblastima

Saradnja Sankt Peterburga i Republike Srpske napreduje u mnogim oblastima, ali je neophodno razvijati odnose i u novim pravcima, izjavio je guverner ovog ruskog grada Georgij Poltavčenko. Poltavčenko je tokom sastanka sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom naveo da se aktivno realizuju planovi dogovoreni tokom susreta na ovogodišnjem Međunarodnom ekonomskom forumu u Peterburgu, saopšteno je na zvaničnoj internet stranici peterburške gradske administracije. Dodik je primijetio dobru dinamiku u odnosima Srpske i Sankt Petrburga, gdje bi naredne godine trebalo da bude otvoreno Predstavništvo Republike Srpske.

Vlada FBiH nagradila bh. sportiste za vrhunske rezultate

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici, na prijedlog Federalnog ministarstva kulture i sporta donijela 17 odluka o dodjeli nagrada sportistima, sportskim radnicima, klubovima i udruženjima iz Federacije BiH za ostvarene vrhunske sportske rezultate na međunarodnim takmičenjima, u ukupnom iznosu od 181.750 KM. Džudo savezu FBiH je, za osvajanje trećeg mjesta Larise Cerić na Evropskom prvenstvu za seniorke u Varšavi ove godine, dodijeljeno 10.000 KM, a njenom treneru Branislavu Crnogorcu 5.000 KM.

Izraelske trupe jačaju pozicije na zapadnoj obali

Izraelska vojska saopštila je danas da šalje dodatne trupe na Zapadnu obalu, dok Palestinci protestuju povodom odluke SAD da priznaju Jerusalim kao glavni grad Izraela.Nekoliko vojnih bataljona biće razmješteno na terenu, a određene snage stavljene u pripravnost, navodi se u saopštenju. Vojska navodi da su ove mjere "dio spremnosti Izraelskih odbrambenih snaga za moguće događaje". Tradicionalni američki saveznici su među državama koje su osudile odluku predsjednika SAD Donalda Trampa. Saudijska Arabija je objavila da je odluka o Jerusalimu "nepravedna i neodgovorna", a Francuska i Velika Britanija da je ne podržavaju.Izraelski premijer Benjamin Netanjahu pozdravio je odluku američkog predsjednika i ocijenio da je ovo "istorijski dan".

SPORT INFO

Trener Real Madrida Zinedine Zidane počeo je pregovore sa jednim od najboljih igrača današnjice oko transfera u Real Madrid, prenosi britanski The Sun. Francuski stručnjak na klupi Real Madrida već mjesecima unazad ima namjeru da angažuje Edena Hazarda, ali čelnici Chelseaja su svjesni o kakvom se igraču radi i nemaju namjeru da ga puste tako lako. Zidane je navodno stupio u pregovore sa Belgijancem za kojeg se smatra da bi rado obukao dres Real Madrida, a nama ostaje da vidimo kako će pregovori teći.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti