Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

04. 12. 2017 - 12:31
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: dnevnik.hr

POČEO SASTANAK HANA SA POLITIČKIM LIDERIMA

Komesar EU za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanes Han sastao se tokom današnje posjete Sarajevu sa liderima političkih stranaka u BiH. Na sastanak u zgradi delegacije EU došli su lider SNSD-a Milorad Dodik, predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić, HDZ-a BiH Dragan Čović, te SDA Bakir Izetbegović. Razgovorima prisustvuju i lider PDP-a Branislav Borenović, SBB-a Fahrudin Radončić, SDP-a Nermin Nikšić, Demokratskog fronta Željko Komšić, BPS-a Sefer Halilović i HDZ 1990 Ilija Cvitanović.

PREDSJEDNIK VLADE HRVATSKE DANAS I SUTRA U MOSTARU

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković večeras će doputovati u Mostar, gdje će se tokom dvodnevne posjete sastati sa vođstvom Hrvata u BiH i predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora, potvrđeno je iz Vlade Hrvatske. Plenković će u 18.00 časova zajedno s hrvatskim članom Predsjedništva BiH Draganom Čovićem položiti vijence na spomenik hrvatskim vojnicima ispred Hrvatskog doma "Herceg Stjepana Kosače". Za sutra u 9.00 časova planiran je sastanak s predstavnicima HNS-a.

PRETRES PO ŽALBI U PREDMETU ŠEŠELJ 13. DECEMBRA

Pretres po žalbi tužilaštva u predmetu protiv Vojislava Šešelja biće održan 13. decembra, u skladu sa nalogom o rasporedu koji je izdalo Žalbeno vijeće Mehanizma za međunarodne krivične sudove. Pretres će početi uvodnim izlaganjem predsjedavajućeg sudije, nakon čega će uslijediti usmena argumentacija tužilaštva i Šešelja u vezi sa žalbom, u slučaju da Šešelj prisustvuje pretresu. Branilac u pripravnosti je već imenovan da bi se obezbijedilo da Šešeljeva proceduralna prava budu poštovana, u slučaju da on odluči da ne prisustvuje pretresu. Pretres je zakazan za 13.00 časova, saopšteno je iz Mehanizma. Pretresno vijeće Haškog tribunala je 31. marta 2016. godine oslobodilo Šešelja krivice po svih devet tačaka optužnice kojom su mu stavljani na teret zločini protiv čovječnosti i kršenja zakona ili običaja ratovanja.

SPORT INFO

BIH DOMAĆIN KOŠARKAŠKOG EVROPSKOG PRVENSTVA ZA MUŠKARCE DO 16 GODINA

Iz Svjetske košarkaške organizacije stigla je potvrda da će BiH biti domaćin Evropskog prvenstva za igrače do 16 godina B divizije. Sarajevo će ugostiti najbolje muške U-16 selekcije B divizije, a prvenstvo će trajati od 9. do 18. augusta naredne godine.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti