Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

30. 11. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ARHIVA/SCREENSHOT

Izricanje presude u Hagu obilježilo ispijanje otrova, a potom smrt Slobodana Praljka

 Izricanje presude u Hagu obilježio je moment kada je Slobodan Praljak popio otrov nakon potvrđivanja prvostepene presude na 20 godina zatvora. Praljak je prevezen u najbližu bolnicu, nakon čega je preminuo. Vijest o smrti bivšeg zvaničnika Herceg-Bosne Slobodana Praljka prenijeli su mnogi domaći, ali i strani mediji. Mediji su iznijeli različite stavove o Praljku i samoj presudi. Holandske vlasti počele su istragu o tome šta se dogodilo u ovom slučaju i kako je Praljak uspio unijeti otrov u sudnicu.

U akciji “Mreža 1” uhapšeno 19 osoba

Zenička policija je u nastavku operativne akcije "Mreža I" juče izvršila pretrese na 26 gradskih lokacija i tom prilikom 19 osoba je lišeno slobode i stavljeno pod kontrolu. U nastavku policijske akcije, koju provodi Uprava policije MUP-a zeničko-dobojskog kantona pod nadzorom i u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom tog kantona, juče ujutru su policijski timovi započeli istovremene pretrese na području Grada Zenica. Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na navedenim lokacijama vršeni su s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

U vazdušnom napadu na sjeveru Iraka ubijeno 80 militanata

Više od 80 militanata ubijeno je u vazdušnom napadu turskih aviona u sjevernom Iraku, saopšteno je iz turske vojske. U saopštenju se navodi da su u napadu, koji je izvršen u ponedjeljak uništena dva vozila i magacin sa oružjem. Militanti Radničke partije Kurdistana česta su meta turskih aviona.

SPORT INFO

Predsjednik UEFA-e danas u Sarajevu

UEFA delegacija sa predsjednikom Aleksanderom Čeferinom, te direktorom za nacionalne asocijacije Zoranom Lakovićem i šefom kabineta Predsjednika UEFA-e Lukom Zejcem doputovala je sinoć u Sarajevo. Ovo je prvi zvanični dolazak predsjednika UEFA-e Fudbalskom savezu BiH u okviru kojeg su za sutra planirane posjete Predsjedništvu BiH, kao i Savjetu ministara BiH.

SPORT INFO

Policija Zapadnohercegovačkog kantona donijela je odluku da zabrani organizovani dolazak navijača Fudbalskog kluba Željezničar na utakmicu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, koju Plavi igraju u Širokom Brijegu protiv istoimenog domaćina.Odluka je, kako saznajemo, donijeta kako bi se spriječili eventualni problemi uzrokovani jučerašnjim dešavanjima u Haškom sudu. Susret Široki Brijeg-Željezničar igra se danas od 17h.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo