Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

28. 11. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1/AFP

PROVJERA RATNE PROŠLOSTI TEK ZA BUDUĆE SUDIJE I TUŽIOCE

 Visoki sudski i tužilački savjet BiH, juče je jednoglasno usvojio zaključke u vezi sa provjerom ratne prošlosti sudija i tužilaca, od kojih su tri izmijenjena u odnosu na ranije predložene zaključke. Potpredsjednica Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Ružica Jukić, objasnila je novinarima da je osnovna razlika, usvojena na jučerašnjoj sjednici, to što će se provjeravati ratna prošlost kandidata, koji tek treba da uđu u pravosuđe, a ne postojećih, kako je prvobitno bilo predviđeno."

ČOVIĆ OČEKUJE OSLOBAĐAJUĆU PRESUDU HRVATSKOJ ŠESTORCI

Apelaciono vijeće Haškog tribunala, izreći će sutra konačnu presudu bivšem predsjedniku Vlade, Jadranku Prliću i još petorici bivših zvaničnika tzv.Herceg-Bosne. Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider HDZ-a BiH, Dragan Čović, rekao je da ''sutrašnja presuda, kakva god bila, ne smije imati uticaj na političku situaciju u BiH, niti na poziciju hrvatskog naroda''. Čović je nakon sjednice HNS-a u Mostaru, rekao novinarima da očekuje oslobađajuću presudu hrvatskoj šestorci, ocijenivši da su presude Haškog suda političke i da nisu doprinijele pomirenju unutar BiH.

EVROPSKOJ UNIJI TREBA VIZIJA O MJESTU I ULOZI ANKARE

Evropskoj uniji, koja je potpuno zbunjena, od kada je Velika Britanija izglasala napuštanje, potrebna je vizija za proširenje, kao i o mjestu Turske u Uniji, izjavio je turski premijer Binali Jildirim. SCOP 8 JILDIRIM ------------------------------------------- On je tokom posjete Londonu, rekao da EU mora ponovo da pregleda, svoje planove o proširenju bloka. Govoreći o Siriji, Jildirim je izjavio da Turska ne vjeruje, da se kriza u toj zemlji, ne može riješiti, dok je na vlasti sirijski predsjednik Bašar el Asad, prenijela je turska državna televizija.

SPORT INFO

BiH NEMOĆNA U RUANU, MUSA SVE PROMAŠIO

Košarkaši BiH poraženi su rezultatom 84:65 , na gostovanju u Rouenu od Francuske, u drugom kolu grupe E, kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo. U redovima BiH, bolji od ostalih bili su Gordić sa 16, Milošević sa 15 i Stipanović sa 13 poena, dok je Musa odigrao jednu od lošijih utakmica u karijeri, postigavši samo 1 poen uz šut 0/8 i valorizaciju -2. Naredni meč naši košarkaši igraju 23. februara iduće godine, kada dočekuju Belgiju, a dva dana kasnije gostuju u Rusiji.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo