Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

27. 11. 2017 - 07:01
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1/FK Željezničar

JEDNA OSOBA POGINULA, A PET POVRIJEĐENO U NESREĆI KOD GRUDA

Muškarac inicijala M.B. iz Tomislavgrada poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila juče na regionalnom putu Grude – Posušje. U stravičnom sudaru BMW-a i Golfa 2, povrijeđeno je još pet osoba. Nezvanično, do udesa je došlo kada je na glavni put izlazio Golf 2, u kojeg je potom udario BMW.

OD NOVE GODINE POSKUPLJENJE CIGARETA, ALI I VOZAČKIH ISPITA

Cigarete u Bosni I Hercegovini biće skuplje i do 50 feninga. Osim toga, konzumiranje duvanskog dima moglo bi da bude zabranjeno na svim zatvorenim javnim mjestima, uključujući ugostiteljske objekte. Vlast na ovaj način pokušava da smanji broj pušača i promoviše zdrave životne navike među djecom i omladinom. Upravni odbor za indirektno oporezivanje BIH usvojio je Odluku o utvrđivanju sprecifične i minimalne akcize na cigarete i duvan za pušenje za narednu godinu, koja će se primjenjivati od 1. Januara.

 Dolaskom nove godine cijene vozačkih ispita na nivou cijele Bosne i Hercegovine trebale bi poskupjeti za nekoliko stotina maraka. Nadležni uskoro planiraju usvojiti nove cjenovnike, tako da kandidati koji planiraju izdvojiti novac za vozačke dozvole, imaju još malo vremena za polaganje ispita po starim cijenama. Povećanje cijena vozačkih ispita tražila je Asocijacija autoškola BiH u namjeri da zaštite najnižu cijenu jednog časa kao osnove za oporezivanje.

U NESREĆAMA U LIBIJI STRADALO NAJMANJE 50 LJUDI

U proteklih nekoliko dana u nesrećama kod obala Libije poginulo je najmanje 50 migranata. Portparol libijske Obalske straže Ajub Kasim rekao je da je iz vode izvučeno tridesetak tijela nakon što se poslije udara velikog talasa prevrnuo brod. Neposredno nakon te nesreće, više od 110 migranata pronađeno je na brodu i vraćeno u Libiju.

SPORT INFO
VJEČITI DERBI ODGOĐEN ZA DANAS U 13h

Na zvaničnoj stranici Fudbalskog saveza BiH objavljeno je da će utakmica 16. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Sarajeva biti odigrana danas u 13h. Sarajevski derbi je trebao biti odigran juče na stadionu Grbavica, ali se to nije dogodilo, jer je susret odgođen zbog snijega. Fudbalski klub Željezničar izdao je saopštenje u kojem je navedeno da će se pokušati ostvariti svi uslovi da bi se vječiti derbi, koji je odgođen za danas, mogao odigrati, dok su iz bordo kluba saopštili da će poštovati svaku odluku službenih lica.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo