Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

24. 11. 2017 - 11:37
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

KASNE VELIKI PROJEKTI, STAGNIRA EKONOMIJA, PIŠE U IZVJEŠTAJU EVROPSKE BANKE

U najnovijem tranzicionom izvještaju Evropske banke za obnovu i razvoj za BiH navodi se da će zbog kašnjenja u provođenju velikih infrastrukturnih projekata ekonomski rast BiH najvjerovatnije biti 2,5 odsto u ovoj godini, iako je u prošloj bio 3,2 odsto. U izvještaju se upozorava na pad poljoprivrednih aktivnosti te kompleksnu ustavnu strukturu, uz ocjenu da je ekonomija BiH pokazala "otpornost na zastoje reformi i političke turbulencije", pišu "Nezavisne novine".

IZBORNI ZAKON JE SPREMAN ZA SUŠTINSKE PROMJENE, PORUČUJU IZ KOALICIJE POD LUPOM

Da Izborni zakon mora biti promijenjen čim prije jednoglasno je poručeno sa 13 javnih događaja koje je Koalicija "Pod lupom" u ovoj godini organizovala širom Bosne i Hercegovine, te okončala juče regionalnom konferencijom u Banjaluci. Od 12 prioritetnih preporuka Koalicije "Pod lupom", građani su kroz anketu najveću podršku dali skenerima za skeniranje glasačkih listića, uvođenju nezavisne funkcije predsjednika biračkog odbora, javnoj objavi imena svih članova svih biračkih odbora, te stvaranju zakonskih pretpostavki za održavanje lokalnih izbora u Gradu Mostaru.

KLJUČAN SASTANAK O "BREGZITU" 4. DECEMBRA

Predsjednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da će sastanak sa britanskim premijerom Terezom Mej 4. decembra omogućiti Uniji da vidi da li je ostvaren dovoljan napredak u razgovorima o "Bregzitu". Mejova je danas ponovila da želi da sa EU napravi zajednički korak i otvori pregovore o trgovinskim odnosima Brisela i Londona poslije "Bregzita".

SPORT  INFO

Derbi susret 16. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Sarajeva sudit će Irfan Peljto. Arbitar iz Sarajeva će dijeliti pravdu na 113. ligaškom vječitom derbiju, a asistirat će mu Mostarci Davor Beljo i Amer Macić. Arbitri iza golova bit će Haris Kaljanac i Emir Spahalić. Sarajevski derbi se igra u nedjelju na stadionu Grbavica od 13 sati.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti