Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

24. 11. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: AFP

USKORO BEZVIZNI REŽIM SA KINOM

Predsjedavajući Savjeta ministara Denis Zvizdić izjavio je juče tokom susreta sa zamjenikom ministra turizma Kine Duom Jiangom u Sarajevu da će tokom ovogodišnjeg samita "Kina plus 16" u Budimpešti biti potpisan sporazum o međusobnom ukidanju viza državljanima Kine i BiH. Zvizdić je izrazio uvjerenje da će ovaj sporazum otvoriti vrata za dolazak još više kineskih turista, te unaprijediti privrednu, naučnu i kulturnu saradnju, saopšteno je iz Savjeta ministara.

NEUSVAJANJE ZAKONA O PIO DOVODI U PITANJE REDOVNOST ISPLATE PENZIJA, TVRDE IZ SDA

SDA je u jučerašnjem saopšenju najoštrije osudila SBB-ovo rušenje Zakona o PIO. SDA tvrdi da se neusvajanjem ovog Zakona direktno dovodi u pitanje finansijska stabilnost Fonda PIO, odnosno redovnost isplate penzija u Federaciji BiH. U saopštenju SDA kaže se da je tim rušenjem SBB izdao 410.000 penzionera i članove njihovih porodica, ukupnu boračku populaciju, sindikate radnika i njihovo članstvo – doslovno svakog građanina Federacije BiH.

SBB ZAHTIJEVA DA PROSJEČNA PENZIJA BUDE 540 KM

Savez sa bolju budućnost izdao je saopštenje u kojem navodi "da nije dio vladajuće koalicije, jer to već godinu dana traži predsjednik SDA Bakir Izetbegović".

Takođe, SBB ističe da su njegova četiri ministra u Vladi FBiH tražila da u Prijedlog zakona o PIO/MIO uđe i rješavanje statusa policijskih službenika. Ova stranka traži od federalnog premijera Fadila Novalića da podigne procenat povećanja svih penzija od onog predloženog i da se riješi status policajaca. Isto tako, SBB traži da prosječna penzija bude 540 KM i od toga, kako kažu, neće odustati.

KONDOLIZA RAJS KANDIDAT ZA AMERIČKOG IZASLANIKA ZA BALKAN?

 Bivši državni sekretar SAD Kondoliza Rajs glavni je kandidat za američkog specijalnog izaslanika za Balkan, javlja "Sputnjik", pozivajući se na neimenovani izvor.  Prema saznanjima "Sputnjika”. Rajsova je sada glavni kandidat za tu funkciju.

SPORT INFO

BIH KOŠARKAŠI OČEKUJU POBJEDU PROTIV REPREZENTACIJE RUSIJE

 Muška košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine današnjom utakmicom protiv Rusije u Sarajevu otvara kvalifikacije za svjetsko prvenstvo 2019. godine u Kini.Izabranici selektora Duška Vujoševića sinoć su u Skenderiji obavili posljednji trening pred izuzetno važan meč. Uoči meča, bh. reprezentativac Džanan Musa rekao je da je atmosfera u ekipi odlična i da se Rusi mogu pobijediti.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo