Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

IZ SATA U SAT: Vijesti Radija OTVORENA MREŽA

20. 11. 2017 - 11:28
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: arhiva

Danas potpisivanje memoranduma u oblasti iseljeništva

Ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH Semiha Borovac danas će u Sarajevu potpisati memorandume o saradnji u oblasti iseljeništva sa gradonačelnicima, načelnicima, odnosno predstavnicima 28 gradova i opština u BiH.

Konaković najavio veće plate i bolji status radnika u obrazovanju

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković najavio je danas poboljšanje uslova rada, veće koeficijente i osnovice i bolji radno-pravni status zaposlenih u predškolskom i osnovnom obrazovanju u Kantonu Sarajevo.

U Maroku 15 osoba poginulo u stampedu pri podjeli humanitarne pomoći

Najmanje 15 osoba je poginulo i pet je povrijeđeno u stampedu koji se pokrenuo u Maroku dok se dijelila humanitarna pomoć. Tragedija se dogodila u prigradskom mjestu SidiBou laalam u provinciji Essaouira, dok je pomoć dijelila privatna humanitarna organizacija.

Preminuo Čarls Menson

Iz kalifornijskog Odjeljenja za korekcije i rehabilitaciju saopšteno je da je Menson umro prirodnom smrću kasno sinoć u okružnoj bolnici u Bejkersfildu u kalifornijskom okrugu Kern.

 

 

 

 

 

 

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo