Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

16. 11. 2017 - 07:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: fena

RADONČIĆ OTKAZAO KOALICIONO PARTNERSTVO NA FEDERALNOM NIVOU

Jučerašnji sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i lidera HDZ-a BiH, Dragana Čovića sa predsjednikom Saveza za bolju budućnost BiH, Fahrudinom Radončićem u Mostaru, rezultirao je pozivom prvog čovjeka SBB-a, da Čović i Bakir Izetbegović, nađu novog koalicionog partnera za federalni nivo vlasti.                                                                          Radončić je optužio Izetbegovića, da je tražio izlazak SBB-a iz koalicije, na nivou FBiH. Čović je izrazio skepsu u vezi s' nalaženjem "zamjenskog koalicionog partnera", ističući da je zabrinut posljednjim izjavama Izetbegovića, kojima su znatno narušeni odnosi BiH sa susjedima, a kojima se takođe ušlo u nepromišljenu krizu vlasti, prenose federalni mediji.

SRPSKI PREDSTAVNICI SE NEĆE POVUĆI IZ INSTITUCIJA BiH

Član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, obratio se javnosti nakon održanih konsultacija sa srpskim predstavnicima u institucijama BiH, zajedno s ministrom Mirkom Šarovićem, gdje su poručili da BiH neće priznati Kosovo, te da je izjava koja je uzburkala javnost, ustvari lično mišljenje Bakira Izetbegovića. Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Mirko Šarović, rekao je Feni, da jučerašnji sastanak, ne znači da će srpski predstavnici napustiti institucije BiH i da se o tome uopšte nije razgovaralo.

NATO POTVRDIO DA ĆE POŠTOVATI VOJNU NEUTRALNOST BEOGRADA

Generalni sekretar NATO-a, Jens Stoltenberg, rekao je da NATO poštuje vojnu neutralnost Srbije i da to nije prepreka za saradnju.                                                                                Stoltenberg je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem, nakon sastanka Savjeta NATO-a u Briselu, istakao da je NATO potvrdio poštovanje vojne neutralnosti Srbije. Vučić je naveo da je predstavnicima NATO-a prenio stav, da Srbija nije zainteresovana za članstvo, ali da želi razvijati saradnju sa vojnom alijansom.

BROJ ŽRTAVA POPLAVA U GRČKOJ PORASTAO NA 14

U poplavama u Grčkoj, izazvanim obilnim kišama, poginulo je najmanje 14 osoba, a ogromne štete nanesene su u tri manja grada u blizini Atine, saopštili su zvaničnici. Bujice crvenog mulja su preplavile ceste, a najteže su pogođeni industrijski gradovi: Mandra, Nea Peramos i Megara, oko 27 kilometara zapadno od grčke prijestonice, izvještava BBC. Većina smrtno stradalih su starije osobe, čija tijela su pronađena u njihovim domovima.

 SPORT INFO

Ženska košarkaška reprezentacija BiH, poražena je sinoć u Podgorici, u okviru 2. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2019.godine, od selekcije Crne Gore, 55:76. Izabranice selektora Gorana Loje, tako nisu uspjele ostvariti gostujuću pobjedu, nakon što su u 1.kolu, proteklog vikenda u Sarajevu, savladale Slovačku. Naredno kolo na rasporedu je 10. februara, kada BiH na svom terenu dočekuje selekciju Islanda.

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo