Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

15. 11. 2017 - 06:56
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1/AFP/David Becker, Ilustracija

IZETBEGOVIĆ OPTUŽIO TANJUG DA JE TENDENCIOZNO, IZVAN KONTEKSTA, PRENIO DIJELOVE INTERVJUA

Novinska agencija Tanjug, ocijenila je da bošnjački član Predsjedništva BiH, Bakir Izetbegović, svojim saopštenjem, u kojem optužuje ovu agenciju za lažnu vijest, ne demantuje ništa od onog što je rekao, a ova novinska agencija prenijela, pa ni svoj politički stav o nezavisnosti Kosova. U odgovoru na saopštenje Izetbegovićevog kabineta, Tanjug ocjenjuje da Izetbegović pokušava, da negativan odjek svoje političke poruke preusmjeri na njih i na taj način obezbjedi neku vrstu amnestije za sopstveni politički faul. U saopštenju Kabineta bošnjačkog člana Predsjedništva BiH, navodi se da je Tanjug netačno, "izvan konteksta i tendenciozno", prenio dijelove Izetbegovićevog intervjua za DW, "iskrivljujući samu suštinu izjave".

DODIK TRAŽI JEDINSTVEN STAV RS I SRBIJE PREMA IZETBEGOVIĆU

Predsjednik RS, Milorad Dodik, ocijenio je sinoć da Beograd i Banjaluka, moraju zauzeti jedinstven stav prema postupanju Bakira Izetbegovića, ističući da iza takve politike stoji međunarodna zajednica.  Dodik je u izjavi za RTS, kritikovao izostalu reakciju međunarodne zajednice povodom Izetbegovićeve izjave o priznanju Kosova, te je dodao da je američkoj ambasadorki u BiH, Morin Kormak, ''jedino bilo važno da kaže, kako se navodno ne može uporediti Kosovo i RS''. Bakira Izetbegovića je okarakterisao kao srpskog neprijatelja broj jedan, ocjenjujući da je njegov cilj napraviti što veću štetu za Srbe.

POTVRĐENO HAPŠENJE ZVANIČNIKA TRGOVAČKOG SUDA U ZAGREBU

Uprava policije Hrvatske, potvrdila je da je sinoć uhapšeno pet osoba, osumnjičenih za krivična djela u vezi sa stečajnim postupcima, navodeći da je među njima i zvaničnik Trgovačkog suda. "Jutarnji list" navodi da je riječ o sudiji Trgovačkog suda, Vesni Malenici, te da je među uhapšenima i stečajni upravnik "Gredelja", Pero Hrkać. Oni su, kako prenose mediji, osumnjičeni da su zloupotrijebili položaj, kako bi pomogli pojedinim strankama u stečajnim postupcima i na taj način izvlačili novac za sebe.

NAJMANJE PET UBIJENIH U PUCNJAVAMA NA SJEVERU KALIFORNIJE

Najmanje pet ljudi, ubijeno je u pucnjavama na nekoliko lokacija na sjeveru Kalifornije, a u jednom od incidenata povrijeđena su i djeca u osnovnoj školi, potvrdile su američke vlasti. Pomoćnik šerifa Okruga Tehama, Fil Džonston, rekao je za lokalnu televiziju da policija istražuje nekoliko mjesta zločina u okolini škole 210 kilometara sjeverno od Sakramenta. Policija je usmrtila napadača, javlja AP.

 SPORT INFO

Fudbalska reprezentacija Danske, savladala je sinoć Irsku na gostujućem terenu, rezultatom 5:1 i tako osigurala plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.  Zanimljivo je da je ovo bio jedini revanš meč baraža u kojem je bilo golova, dok su susreti između Švajcarske i Sjeverne Irske, Grčke i Hrvatske, kao i Italije i Švedske, završeni bez pogodaka. Danska je tako postala 14. reprezentacija iz Evrope koja se plasirala na Mundijal, a pored nje učešće su osigurale: Belgija, Engleska, Francuska, Njemačka, Island, Poljska, Portugal, Srbija, Španija, Hrvatska, Švajcarska, Švedska i domaćin Rusija.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo