Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

09. 11. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1

IVANIĆ ZABRINUT STATUSOM SRBA U MOSTARU

Član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić, razgovarao je juče s predstavnicima Koordinacije srpskih organizacija u Mostaru. Ivanić je izrazio zabrinutost statusom ovog naroda u Hercegovačko-neretvanskom kantonu i dodao da podaci koje je primio od predstavnika udruženja, izazivaju nevjericu. On je naglasio da je po šesti put, istim povodom u Mostaru, ali da se nažalost ništa ne mijenja. Ivanić je rekao da zaprepašćuje tišina iz međunarodnih institucija, koje ništa ne čine i ne žele da izvše ni minimalni pritisak.

BEŠLIĆ UPUTIO PISMO JURO-VINGSU, MOSTAR JE JEDINSTVEN GRAD

Gradonačelnik Mostara, Ljubo Bešlić, uputio je pismo kompaniji Eurowings, u kojem traži da se sa njihovih službenih stranica ukloni tekst o Mostaru, zbog netačnih informacija koje sadrži. ''Grad je jedan, s jednom administracijom i već godinama funkcioniše na takav način'', navodi gradonačelnik Bešlić u pismu vazduhoplovnoj kompaniji Eurowings, koja je nedavno najavila uspostavljanje redovnih letova između Mostara i njemačkih gradova Stuttgart i Düsseldorf. Tekst na koji je reagovao, u međuvremenu je uklonjen sa službene internet stranice Eurowingsa.

TODORIĆ IZVUKAO MILIONE EURA U ŠVAJCARSKU

Vlasnik "Agrokora" Ivica Todorić, nezakonito je prisvojio 173 miliona eura dobiti u periodu između 2006. i 2017. godine, navodi se u krivičnoj prijavi zagrebačkog Županijskog državnog tužilaštva, koju je objavio slovenački portal "Siol".  Isti izvor navodi da je sud na prijedlog tužilaštva već osigurao Todorićevu imovinu u Hrvatskoj, gdje mu je zamrznuto 25 odsto udjela u "Kulmerovim dvorima", vili sa posjedom na sjeveru Zagreba, nekretnine u Ivanić Gradu, Kutini i Čazmi, te novac na računima u Adiko, Zagrebačkoj i Kreditnoj banci.

SIRIJSKA VOJSKA OSVOJILA POSLJEDNJI GRAD POD KONTROLOM ISLAMSKE DRŽAVE

Sirijska vojska i njeni saveznici zauzeli su grad Albu Kamal - posljednje veliko uporište "Islamske države", saopštili su vojni izvori. Komandant u vojnoj alijansi koja podržava sirijskog predsjednika Bašara al Asada, rekao je da su u akciji učestvovale iračke narodne snage i libanski Hezbolah, dodajući da je u borbi učestvovalo više stotina elitnih pripadnika ove šiitske grupe. "Islamska država" zadržala je kontrolu nad nekim područjima pustinje i obližnjih sela, te u susjednim oblastima Iraka.
 

SPORT INFO

Prema pisanju pojedinih španskih i britanskih medija, fudbaler PSG-a Neymar, mogao bi biti nasljednik Cristiana Ronalda u Real Madridu. Neymar trenutno igra svoju prvu sezonu u PSG-u, otkako je tokom ljeta stigao iz Barcelone, u transferu vrijednom rekordnih 200 miliona eura. Međutim, uprkos tome što je postigao 11 golova u 12 utakmica, brazilski internacionalac nije zadovoljan u PSG-u, te bi mogao napustiti klub već na kraju sezone.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti