Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

08. 11. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: avaz

INCKO KRITIKOVAO POLITIKU RS PRED SB UN

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH, Valentin Incko, juče je pred SB UN, pročitao svoj izvještaj, u kome je oštro kritikovao politiku RS-a, ističući da se taj entitet svjesno oslovljava kao država, naglašavajući česte intencije da se sprovode referendumi, koji nisu u njihovoj nadležnosti.  U izvještaju koji se odnosi na period od 22. aprila do 21. oktobra ove godine, Incko je naglasio kako stranke u BiH moraju učiniti sve što je u njihovoj moći, kako bi se omogućili izbori i implementacija njihovih rezultata, kao i da se Dom naroda mora pripremiti za nadolazeće izbore.

KO SE DANAS BOJI INCKA?, ZAPITAO SE DODIK

Predsjednik RS, Milorad Dodik, izjavio je juče Srni, da Srpska ima pravo na referendum o svom statusu u BiH i da će to biti realizovano onda, kada o tome bude postignut konsenzus. Dodik je ocijenio netačnom, konstataciju visokog predstavnika Valentina Incka, u izvještaju Savjetu bezbjednosti UN, da je nakon što su mu uvedene američke sankcije, smanjio učestalost poziva na nezavisnost RS i raspad BiH. Dodik je na kraju upitao, ko se danas boji Incka?

TODORIĆ NA SLOBODI UZ KAUCIJU OD 100 000 FUNTI

Odbjegli osnivač Agrokora, Ivica Todorić, izjavio je juče, nakon što je pušten na slobodu, uz kauciju od 100.000 funti, da je to velika pobjeda i da je on sada građanin u Engleskoj.  Prema odluci suda, Todoriću je oduzet pasoš i mora da nosi elektronsku narukvicu, a naredno ročište zakazano je za april naredne godine, javljaju hrvatski mediji. Todorić je najavio da će se odsad' mnogo više oglašavati i dodao da su ga brojne televizije zvale za intervju, ali nije želeo da otkrije druge detalje.

TRAMP NIJE NA LISTI POZVANIH NA SAMIT O KLIMATSKIM PROMJENAMA

Američki predsjednik Donald Tramp, nije na listi pozvanih na samit o klimatskim promjenama u Francuskoj, u decembru, otkrili su izvori u Jelisejskoj palati.  Podsjećajući na Trampovu izjavu od juna mjeseca ove godine, da se SAD povlače iz Pariskog sporazuma, isti izvori navode da se na listi pozvanih, na kojoj nema Amerike, nalazi stotinjak zemalja, "koje su posebno aktivne u primjeni Pariskog sporazuma o ograničenju globalnog zagrijavanja", javlja DPA.
 

SPORT INFO

Fudbalski Savez BiH, kažnjen je sa 80.336 KM, zbog nesportskog ponašanja navijača, u susretima protiv Belgije i Estonije. Disciplinski komitet FIFA-e, odredio je kaznu u iznosu od 12.685 KM, zbog nesportskog ponašanja BH Fanatikosa na susretu BiH - Belgija, 7.oktobra na Grbavici, dok je mnogo veća kazna od 67 650 KM, na adresu krovne kuće bh fudbala, stigla zbog ubacivanja baklji na teren, na susretu sa Estonijom, tri dana kasnije u Talinu.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo