Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OTVORENA MREŽA: Banovićanka Alisa Baraković transplantirana u Grenoble-u

07. 11. 2017 - 22:34
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Jučer, u kasnim popodnevnim satima, urađena je još jedna transplantacija u okviru Programa OTVORENE MREŽE u Francuskoj. Transplantirana je Alisa Baraković (26) iz Banovića.

Donor bubrega je njena majka Sabina Baraković i po ocjenama francuskog tima transplantacija je prošla dobro - što pokazuju svi medicinski parametri. Također, eksplatacija je protekla uredno i nalazi donora su odlični. 

Ovo je treća godina kako se tim OTVORENE MREŽE brine o zdravlju Alise Baraković koja je imala velikih zdravstvenih padova i uspona. Alisa je imala takvu zdravstvenu situaciju koja je ukazivala da je skoro nemoguće izvršiti transplantaciju. Alisin život vraćen je samo uz djelovanje vrhunske medicine i lijekova koji do prije par godina nisu bili dostupni u Evropi.

Ono što sa odgovornošću možemo da tvrdimo da niko od nadležnih institucija ovoj djevojci nije prišao i rekao da njen život može biti spašen. Dokaz da se može pobijediti su upravo fotografije koje vam donosimo u nastavku.

#NeverGiveUp #NikadNeOdustaj Alisa Baraković!

alisabarakovic2UM

 

 

 Zadnje dodane

Boje života, emisija o transplantacijama

U ovosedmičnim "Bojama života", emisiji o transplantacijama na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem Batkom

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Preporučujemo