Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

07. 11. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: N1

BEZ IZMJENA IZBORNOG ZAKONA NEMA FORMIRANJA VLASTI, PORUČENO SA SJEDNICE HNS-A

Glavni savjet Hrvatskog narodnog sabora, smatra da izbori u BiH ne bi imali smisla bez izmjena Izbornog zakona, u skladu sa odlukom Ustavnog suda BiH, jer se u tom slučaju ne bi mogli sprovesti rezultati, ni formirati brojni organi vlasti.  "Iako bi izbori formalno mogli da budu raspisani, izborni rezultati ne bi mogli da budu sprovedeni, odnosno ne bi mogli da budu izabrani predsjednik i potpredsjednici Federacije BiH, federalna Vlada, te Parlamentarna skupština BiH", rekao je predsjednik Glavnog savjeta HNS-a, Božo Ljubić, nakon sjednice savjeta.

DOŠLO JE VRIJEME DA SRPSKA POKAŽE ŠTA HOĆE, SMATRA DODIK

Predsjednik RS, Milorad Dodik, poručio je sinoć da Srpska treba da ima aktivnu poziciju, a to nije sklanjanje sa strane i prepuštanje stvari onima, koji su kršili Dejtonski sporazum.  Dodik je tokom rasprave u Narodnoj skupštini, odgovarajući na navode poslanika NDP-a Dragana Čavića, da bi realizacija odluke o referendumu o radu Suda i tužilaštva BiH, dovela Srpsku u izolaciju, rekao da je vrijeme izolacije prošlo. Dodik je ocijenio da se kontekst međunarodnih okolnosti promijenio i da je došlo vrijeme da RS pokaže šta hoće, a šta ne.

I DALJE NEPOZNATI DETALJI SAOBRAĆAJNE NESREĆE U KOJOJ JE UČESTVOVAO TONI CETINSKI

Policija i opštinsko državno tužilaštvo u Puli, juče nisu željeli davati nikakve informacije o saobraćajnoj nesreći u Rovinju, u kojoj je poznati hrvatski muzičar, Toni Cetinski, pregazio 62-godišnjaka, tako da i dalje nije poznato, da li je muškarac u trenutku nailaska vozila već ležao na cesti ili ga je Cetinski udario. Okolnosti nesreće time još nisu rasvijetljene, nakon što je i policija u saopštenju za javnost, navela kako se nesreća dogodila kada je Cetinski, upravljajući svojim "mercedesom", ulaskom u oštru,nepreglednu krivinu, pregazio 62-godišnjeg muškarca, prenosi Fena.

BONO VOX MEĐU AKTERIMA AFERE ''RAJSKI PAPIRI''

Popularni irski pjevač i član grupe U2, Paul David Hewson, poznatiji kao Bono Vox, spomenut je u aferi ''Paradise Papers'', dokumentima koji otkrivaju utaju poreza.Bono je poslao svoju izjavu BBC-u, u kojoj ističe da bi bio ekstremno uznemiren, ukoliko bi bio umiješan u bilo šta neprimjereno. On je dodao da pozdravlja objavljivanje dokumenata, u kojima se navodi i da je shopping centar u Litvaniji, u kojem ima vlasnički udio, također pod istragom zbog poreskih nepravilnosti.

 

SPORT INFO

Fudbaleri bihaćkog Jedinstva, su prije početka susreta 14. kola Prve lige FBiH, u kojem su gostovali kakanjskom Rudaru, sjeli na travnjak u znak protesta, protiv uprave kluba.Kako javlja portal mojusk.ba, igrači bihaćkog kluba su od početka sezone, dobili samo po 100 KM i bili su primorani na ovaj čin, kako bi skrenuli pažnju i čelnicima kluba, ali i vlastima na tešku situaciju u kojoj se nalaze. Nakon što je glavni sudija Ernis Džemidžić, označio početak susreta, igrači Jedinstva su ustali i pošteno odigrali utakmicu, koju su izgubili rezultatom 4:0.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo