Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

06. 11. 2017 - 07:07
|
|
by udrimuski.ba

NAJMANJE 27 LJUDI, UBIJENO U NOVOM MASAKRU U SAD-u

Naoružani napadač ubio je najmanje 27 osoba, u baptističkoj crkvi u gradiću Saterlend Springs u Teksasu, javljaju američki mediji. Policija je saopštila, da je napadač mirno ušetao u crkvu, tokom nedeljne službe i otvorio vatru. Ranjeno je na desetine ljudi, a među njima ima i djece, saopštili su lokalni zvaničnici. Nejasno je da li je policija ubila napadača, ili je izvršio samoubistvo? Na teren su izašli agenti FBI, a motiv napada zasad nije poznat.

PONOVO SNIMLJENI DIJELOVI RAZGOVORA SA DIREKTORICOM IZETBEGOVIĆ

Direktor BHRT-a, Belmin Karamehmedović, gostujući u sinoćnjem dnevniku državne televizije, pojasnio je da su u razgovoru s direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Sebijom Izetbegović, ponovo snimljena tri pitanja i odgovori direktorice Izetbegović, jer je u prvoj verziji bilo problema s tonom i svjetlom. Intervju je prvobitno trebao biti emitovan 25. oktobra, ali je iznenada otkazan, bez detaljnijeg objašnjenja. Potom je bez ikakve najave intervju sa direktoricom Izetbegović objavljen u subotu, nakon čega se u javnosti počelo špekulisati da je ponovno snimljen.

TODORIĆ PODNIO KRIVIČNE PRIJAVE PROTIV RAMLJAKA I DALIĆEVE

Ivica Todorić, bivši predsjednik uprave Agrokora, za kojim je Hrvatska raspisala potjernicu, podnio je juče krivičnu prijavu protiv Vladinog povjerenika, Ante Ramljaka i potpredsjednice Vlade, Martine Dalić. Razlog su kako je rekao, vidljive kriminalne aktivnosti koje provodi vanredna uprava Agrokora, prenosi portal Večernji.hr. Osim Ramljaka i Dalićeve, krivična prijava je podnesena i protiv osumnjičenog Tomasa Wagnera, suosnivača i potpredsjednika Uprave Knighthead Capital Managementa.

TRAMP OTVOREN ZA SASTANAK SA KIM DŽONG UNOM

Američki predsjednik Donald Tramp, izjavio je juče da je "sigurno otvoren", za mogućnost sastanka sa sjevernokorejskim liderom, Kim DŽong Unom. Na novinarsko pitanje, da li razmatra mogućnost da sjedne sa diktatorom, Tramp je odgovorio da se sastao sa brojnim azijskim liderima, ali da je prerano o tome govoriti. Američki predsjednik započeo je juče 11-dnevnu turneju po Aziji. Tramp će sutra razgovarati sa južnokorejskim predsjednikom, Mun Đa-inom.

 SPORT INFO

Šalejn Flenigen iz SAD, pobjednik je u ženskoj, a Džefri Kamvoror iz Kenije, u muškoj konkurenciji, na najvećem svjetskom maratonu u Njujorku.Tridesetšestogodišnja Flenigen, istrčala je trasu maratona od 42,2 kilometra, za dva sata, 26 minuta i 53 sekunde i tako postala prva Amerikanka, koja je pobijedila na Njujorškom maratonu od 1977. godine. Džefri Kamvoror iz Kenije, kome je ovo šesti istrčani maraton, a prva pobjeda, slavio je rezultatom dva sata, 10 minuta i 53 sekunde.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo