Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

03. 11. 2017 - 07:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: TV1

PERIĆ OPTUŽIO TEGELTIJU DA ŽELI URUŠITI DRŽAVNO PRAVOSUĐE

TV duel sudije Suda BiH, Branka Perića i prvog čovjeka Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH, Milana Tegeltije, sinoć na TV1, koji je uživo prenosio i Radio Otvorena mreža, protekao je uz izrazito suprotstavljene stavove o nedavno donesenim zaključcima VSTS-a i odluci da se provjerava ratna prošlost svih sudija i tužilaca u BiH.  Sudija Perić je ovu ideju nazvao suludom, optužujući Tegeltiju da pravi haos u pravosuđu BiH i da ruši državni pravosudni sistem. Tegeltija je tražeći argumente i dokaze, nazvao Perića ''klasičnim špekulantom" i egocentrikom, koji ruši integritet predsjednika i članova VSTS-a.

DODIK PODRŽAVA EVROPSKI PUT BiH, ALI NIJE ZA ULAZAK U NATO

Predsjednik RS, Milorad Dodik, izjavio je sinoć, da podržava evropski put BiH, ali da nije za ulazak u NATO, napominjući da članstvo u Alijansi, nije preduslov za evropske integracije. Dodik je gostujući u programu FTV-a, izrazio žaljenje što je došlo do zastoja na evropskom putu BiH, ističući da je razlog za to, kolaps na zajedničkom nivou odlučivanja. Na pitanje da li će BiH ostati cjelovita, Dodik je odgovorio da ''nema razloga da ne ostane, sve dok se bude poštovao Ustav zemlje''.

DAČIĆ ODBACIO POZIV SAD-a SRBIJI DA IZABERE STRANU

Srbija želi da zadrži delikatan balans, između Rusije i Zapada, rekao je ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, odbacujući pozive SAD da Beograd izabere stranu. Dačić je u izjavi Rojtersu, rekao da Beograd želi da održi ravnotežu sa Zapadom, Rusijom i Kinom. Važno je sagledati šta je u najboljem interesu Srbije, rekao je Dačić i dodao da je protivljenje Srbije nezavisnosti Kosova, ekvivalent odbijanju Španije da prizna referendum o otcjepljenju Katalonije.

PUĐDEMON SA NEPOZNATE LOKACIJE TRAŽIO OSLOBAĐANJE SVOJIH KOLEGA

Smijenjeni katalonski lider, Karls Puđdemon, "zahtijeva" da članovi njegove raspuštene vlade budu oslobođeni. U saopštenju koje je snimio na nepoznatoj lokaciji u Belgiji, Puđdemon je hapšenja osam smijenjenih katalonskih ministara, okarakterisao kao "ozbiljnu grešku". U obraćanju koje je prenosio javni TV servis Katalonije, Puđdemon je pozvao Katalonce da protiv španskih vlasti, protestuju "bez nasilja, mirno i sa poštovanjem svačijeg mišljenja".

SPORT INFO

Sinoć su odigrane utakmice 4.kola Evropske lige, a fudbalski obraz regiona, spasili su timovi iz Beograda.Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su neriješeno 0:0, protiv Arsenala, u Londonu, dok je Partizan u Beogradu, upisao sigurnu pobjedu protiv Skenderbega rezultatom 2:0. Rijeka je doživjela potop na Kantridi, porazom od 4:1 protiv Austrije, a Vardar je četvrti uzastopni poraz 3:0, doživio na gostovanju kod Real Sosiedada. Utakmice petog kola Evropske lige, na programu su 23.novembra.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo