Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

01. 11. 2017 - 07:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: Nezavisne novine

NA PALAMA PRONAĐEN ORIGINAL DEJTONSKOG MIROVNOG SPORAZUMA, UHAPŠENA JEDNA OSOBA

Pripadnici Uprave MUP-a RS za organizovani i teški kriminalitet, na Palama su juče lišili slobode osobu K.Ž., nakon što su pretresom njegovog stambenog objekta, pronašli originalnu verziju Dejtonskog mirovnog sporazuma na engleskom jeziku. K.Ž. je uhapšen zbog postojanja mogućnosti trgovine uticajem i zloupotrebe, potvrdio je sinoć za RTRS, načelnik Uprave MUP –a RS za organizovani i teški kriminalitet, Darko Ilić. BN televizija pozivajući se na nezvanične izvore, javlja da je uhapšen Željko Kuntoš, nekadašnji član obezbjeđenja i vozač Dragana Kalinića. Za sada nije poznato kako je Kuntoš došao u posjed originala Dejtonskog sporazuma.

ODLUKA VLASTI RS O REFERENDUMU O SUDU BiH MOGLA BI BITI STAVLJENA VAN SNAGE

Predsjednik Narodne skupštine RS, Nedeljko Čubrilović, očekuje da će biti stavljena van snage, odluka o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH. Komentarišuću zahtjev poslanika većine u entitetskom parlamentu, za stavljanje van snage odluke o referendumu o Sudu i Tužilaštvu BiH, Čubrilović je juče rekao, kako očekuje, da će sjednica Narodne skupštine RS, biti održana iduće sedmice. Prema njegovim riječima, odluka je pripremljena i nalazi se u prijedlogu sazivanja sjednice, javlja Srna.

ODLUKU O POVLAČENJU PRIZNANJA NEZAVISNOSTI KOSOVA, POSLALA STALNA MISIJA SURINAMA U UN-u

Notu u kojoj se navodi da je Vlada Republike Surinam, povukla priznanje Kosova, poslala je Stalna misija Surinama u Ujedinjenim nacijama, saznaje B92. Kako se navodi u samoj noti, ona je 30.oktobra upućena na adrese Misije Srbije u UN i Ministarstva spoljnih poslova Srbije, ali i kosovskom ministarstvu spoljnih poslova. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, juče je na vanrednoj konferenciji za novinare, objavio da je Surinam povukao odluku o priznanju Kosova, dok su iz Prištine poručili da je "Dačić šarlatan i da to nije istina".

VRHOVNI SUD ŠPANIJE POZVAO PUĐDEMONA DA SVJEDOČI

 Vrhovni sud Španije, pozvao je juče smijenjenog katalonskog predsjednika Karlesa Puđdemona, zajedno sa još 13 članova njegove administracije, da svjedoče sutra i prekosutra , saopšteno je iz suda u Madridu. U saopštenju se navodi da je pokrenut proces, u kojem se Puđdemon i drugi katalonski lideri, terete za pobunu i agitovanje. Puđdemon koji se nalazi u Briselu, rekao je novinarima, da se neće vratiti u Španiju, bez garancija da će imati pošteno suđenje, javlja Tanjug.

SPORT INFO

 

Sinoć odigranim utakmicama, kompletirano je treće kolo Lige šampiona, u grupama A,B,C i D. Na osam susreta, postignuto je ukupno 20 golova. Evo i rezultata: Manchester United - Benfica 2:0, Basel - CSKA Moskva 1:2, Celtic - Bayern 1:2, PSG - Anderlecht 5:0, Roma - Chelsea 3:0, Atletico Madrid - Qarabag 1:1, Sporting - Juventus 1:1 i Olympiakos – Barcelona, bez golova 0:0.

 Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo