Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

VIJESTI Udri Muški

31. 10. 2017 - 07:05
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: ViK

U POLICIJSKOJ AKCIJI MREŽA 1, UHAPŠENO 18 OSOBA, PRONAĐENI DROGA I ORUŽJE

Pripadnici MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, u saradnji s Kantonalnim Tužilaštvom, juče su realizovali nastavak policijske akcije ''Mreža'', pod nazivom "Mreža I", u okviru koje su na 24 lokacije u Zenici, Kaknju, Travniku i Sarajevu, uhapsili 18 osoba, zbog krivičnih djela neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, te nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.
"Tokom provođenja operativne akcije ''Mreža'' dokumentovani su i biće dostavljeni Tužilaštvu ZE-DO Kantona, izvještaji protiv 43 osobe, zbog počinjenih krivičnih djela u vezi sa zloupotrebom opojnih droga", saopšteno je iz MUP-a ZDK.

ODOBRENO ZADUŽENJE ZA REKONSTRUKCIJU VODOVODA U SARAJEVU

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH, odobrio je na jučerašnjoj vanrednoj sjednici, zaduženje po Ugovoru o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj, za Projekat vodovoda u Sarajevu. Iznos zaduženja je 25 miliona eura, a novac je namijenjen za rekonstrukciju prioritetnih komponenti vodovodnog sistema, kako bi bili smanjeni gubici vode i poboljšana ukupna efikasnost vodovodnog sistema. Premijer KS, Elmedin Konaković, ranije je izjavio, da bi se kredit EBRD-a trebao realizovati u tri tranše.

ZEMLJOTRES PREPAO STANOVNIKE ŠIBENIKA

Nakon sinoćnjeg zemljotresa između Bara i Ulcinja, oko 21:20 sati podrhtalo je tlo i u blizini Šibenika. Potres magnitude 3,7 stepeni Rihtera, sa epicentrom 14 km sjeveroistočno od Šibenika, na dva kilometra dubine, osjetio se i na području Splita, te na jugozapadu BiH. Na web stranici Evropske agencije za zemljotrese, stanovnici Šibenika i okoline, napisali su da je potres trajao oko 10 sekundi i da je "zatutnjao kao grmljavina". Salbiji zemljotres od 3,2 stepena po Rihteru, potresao je ranije sinoć, područje između Ulcinja i Bara.

SVRGNUTI KATALONSKI ZVANIČNICI TRAŽE AZIL U BELGIJI

Katalonski portal El Periodiko, potvrdio da je još pet katalonskih vladinih zvaničnika, otišlo u Belgiju, kako bi uz svrgnutog predsjednika Karlesa Puđdemona, zatražili politički azil. Predstavnik katalonske vlade u Evropskoj uniji, Amadeu Altafaj sastaće se s njima uprkos tome što podržava odluku Vlade u Madridu o razrješenju katalonske vlade. Izvori iz Ministarstva unutrašnjih poslova Španije, saopštili su da nisu zabrinuti zbog njihovog odlaska iz zemlje.

SPORT INFO

Zaposleni u Rukometnom savezu BiH, od juče iz finansijskih razloga, nisu u mogućnosti dolaziti na posao, navodi se u saopštenju koje potpisuju: Enid Tahirović, Bojan Jolić, Željna Delahmetović i Mirsada Đaltur.  Uposlenici Saveza navode da već 17 mjeseci nisu dobili platu, a zbog neuplaćenih doprinosa nisu u mogućnosti da ovjere zdravstvene knjižice. Takođe ističu da od novog rukovodstva nisu naišli na razumijevanje i adekvatan pristup rješavanju nagomilanih problema, a najavljuju i da će o svemu obavijestiti evropsku i svjetsku rukometnu organizaciju - EHF i IHF.Zadnje dodane

Radio OTVORENA MREŽA: Boje života

Emisija Boje života danas je ugostila prijatelje i kolege Rabiju Bosnić i Elvira Dugalića – Rabija je Elviru donirala bubreg.Profesor Senaid Trnavčević, predsjednik Donorske mreže u BiH govori o tome zašto u BiH nema više transplantacija, a moglo bi ih biti

Preporučujemo