Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Fantastični Džumhur u polufinalu ATP turnira u Moskvi

21. 10. 2017 - 07:52
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: Anadolija

Damir Džumhur je u četvrtfinalu ATP turnira u Moskvi odmjerio snage s Italijanom Andreasom Seppijem, 88. igračem na svijetu. Nakon tri seta - rezultat je glasio 2:1, u korist Džumhura po setovima 4:6; 6:2 i 6:4.

Seppi je dobio prvi set, rezultatom 6:4, da bi Džumhur dominantnom igrom izjednačio na 1:1, trijumfom u drugom setu - 6:2.

U trećem, odlučujućem setu rezultat je glasio 6:4 u korist najboljeg bh. tenisera. Poen za poen igralo se do rezultata 4:4 u trećem setu, a onda je Džumhur napravio break Seppiju i tako sebi praktično trasirao put ka četiri najbolja igrača na turniru.

U polufinalu će odmjeriti snage s boljim iz duela Medvedev - Bašić, pa postoji šansa da duel za finale u Moskvi bude između dva bh. tenisera. Meč Medvedev - Bašić na rasporedu je danas u 17:30 sati.

ba.n1info.comZadnje dodane

Preporučujemo

Redžep Salić u Udri Muški: „Podržavam inicijativu da se smijene upravljačke strukture“

„Redžepe, neću te pitati ništa. Ima stvari koje treba odćutati. Ljekar sam i poznate su mi procedure koje se tiču zbrinjavanja bolesnika. U Njemčkoj je potrebna odluka suda da bi se oko kreveta podigla malo veća ogradica. Da li se od juče išta promijenilo u Zavodu Pazarić, da li se pojavilo medicinsko osoblje, volonteri koji mogu pomoći da se uspostavi briga? Da li je istina da jedan ili dva čovjeka budu preko noći sa djecom, a Zavod ima preko 50 ekonomista?“' pita jutros Almir Čehajić Batko u Udri Muški Redžepa Salića, direktora Zavoda