Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

KK „Bosna Royal“ u Skenderiji dočekuje tri jaka protivnika

20. 10. 2017 - 10:06
|
|
by udrimuski.ba/Agencija PRicha
|
foto: efm

Košarkaši KK „Bosna Royal“ će se narednih dana susresti sa punim kalendarom aktivnosti, kako u domaćoj, tako i u ABA i FIBA ligi. Pred timom se nalaze važne utakmice, za koje se očekuje da će donijeti konačni preokret u sezoni.

Prvi „ispit“ za sarajevske „Studente“ će se održati u subotu, 21.10., kada će se u drugom kolu Košarkaške lige susresti sa KK „Kakanj“. Utakmica će se odžati u KSC Skenderija sa početkom u 18.00h. Prošlogodišnji petoplasirani tim će definitivno pružiti jak otpor domaćinima, te se može očekivati uzbudljiva i napeta utakmica.

Nakon zagrijavanja u domaćoj ligi, pred košarkašima KK „Bosne Royal“ će se naći veliki izazovi i u ABA i FIBA ligi.

Već u ponedjeljak 23.10. će KK „Bosna Royal“ dočekati KK „Rogašku“ u trećem kolu druge ABA lige. Gosti iz Slovenije će se, pod vodstvom trenera Damjana Novakovića, priključiti domaćinima na terenu u KSC Skenderiji.

Sa vrlo kratkim predahom, utakmice se nastavljaju i 25.10. kada će KK „Bosna Royal“ dočekati košarkaški klub „Donar“ iz Groningena. Ekipa iz Nizozemske je u prošloj sezoni po šeti put osvojila Nizozemsku Košarkašku ligu, tako da će gledaoci u srijedu imati priliku da gledaju najbolji nizozemski tim protiv najboljeg bh tima iz prošle sezone, u borbi za dalji plasman u europskom FIBA kupu.

Sve utakmice će se odžati u KSC Skenderija i iz KK „Bosna Royal“ se nadaju dobroj i jakoj prodršci sa tribina.

Pregled utakmica:

21.10.2017. KK „Bosna Royal“ – KK „Kakanj“, KSC Skenderija, Sala D1, s početkom u 18:00h

23.10.2017. KK „Bosna Royal“- KK „Rogaška“

KSC Skenderija, s početkom u 21.00h

25.10.2017. KK „Bosna Royal“- BC „Donar Gronningen“

KSC Skenderija, s početkom u 17.00hZadnje dodane

Preminuo Žarko Varajić

Bivši član legendarne generacija Bosne, ali i Sutjeske i Al Aina ostat će upamćen kao jedan od istinskih velikana igre pod obručima, naročito zbog 45 postignutig poena u finalu Eurolige u kojem je Bosna bila bolja od Emersona. Njegov rekord ni danas nije srušen

Preporučujemo

Mektić za tešku migrantsku krizu krivi Dodika

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine planski opstruira realizaciju bilo kakvih predloženih mjera jer tako želi srušiti Bosnu i Hercegovinu kao državu, kaže državni ministar sigurnosti