Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Štednjom u Sberbank BH pomažete humanitarne aktivnosti „OTVORENE MREŽE“

13. 12. 2017 - 09:43
|
|
by udrimuski.ba / Sberbank BH
|
foto: Sberbank BH

Kao rezultat nastojanja da pomogne teško oboljelim građanima koji imaju potrebu za odgovarajućim  medicinskim tretmanima, Sberbank BH je pokrenula akcijsku ponudu štednje.

„Štedim za život“ naziv je dvomjesečne akcije za oročenu štednju u okviru koje klijenti koji u periodu od 16. oktobra do 15. decembra oroče svoj novac na 24 mjeseca sa minimalnim iznosom od 1.000 KM mogu direktno učestvovati u prikupljanju sredstava za humanitarne aktivnosti nevladine organizacije „OTVORENA MREŽA“.

„Na našu adresu nerijetko stižu brojne molbe za humanitarnu pomoću. Iako na svaku nastojimo odgovoriti pozitivno, odlučili smo se na institucionaliziran pristup u finansiranju humanitarnih aktivnosti. „OTVORENA MREŽA“ godinama predano radi na pružanju pomoći našim teško oboljelim sugrađanima i ove godine mi smo njihov donator“, izjavio je Jasmin Spahić, izvršni direktor Sberbank BH, te dodao: „Banka će uduplati sva prikupljena sredstva od pojedinačnih donacija klijenata, te po isteku akcije sva prikupljena sredstva direktno prebaciti na račun udruženja“.

sberbanka2Klijent koji u ovom periodu ugovore depozit u Sberbank BH učestvuju u humanitarnoj akciji „Štedim za život“ donirajući 0,05% od ukupnog iznosa kamate koju im isplaćuje Banka. Ono što ovu akcijsku ponudu štednje čini drugačijom od svih ostalih je to što će klijentima pripadajuća kamata u visini od 0,85% biti isplaćena unaprijed. Depozit je moguće ugovoriti u valutama KM i EUR, a kamatna stopa je fiksna.

"U našoj predhodnoj akciji sličnog karaktera, spašen je život 19- godišnjaka. Ovo je jedna od najljepših priča, gdje Sberbank i građani BiH na ovakav način spašavaju život. Pozivam sve one koji mogu i imaju mogućnost da štede, da budu dio ovog projekta, jer će se na kraju sigurno osjećati bolje“, izjavio je dr. Almir Čehajić Batko.

Više informacija o akcijskoj ponudi „Štedim za život“ možete saznati u poslovnicama Sberbank BH kao i na web stranici: www.sberbank.ba

 Zadnje dodane

Boje života, emisija o transplantacijama

U ovosedmičnim "Bojama života", emisiji o transplantacijama na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem Batkom

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Preporučujemo