Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ovo su najnegostoljubivije zemlje svijeta

18. 09. 2017 - 09:59
|
|
by udrimuski.ba/avaz
|
foto: avaz

Prije nego što se odlučite za bilo kakvo putovanje, možda bi trebalo da pogledate ove podatke.

Afganistan, Sjeverna Koreja, Somalija, Sirija i Turkmenistan našli su se na spisku najnegostuljibivijih zemalja na svijetu.

Prema listi portala "Pasport indeks", ove države nemaju saglasnost o bezviznom režimu.

Na spisku je i Angola, koja bezvizni režim nudi samo turistima iz Namibije, a slijede Butan, Ekvatorijalna Gvineja, Eritreja, Irak i Libija, koji bez viza puštaju samo posjetitelje iz trećih zemalja. Rusija, u kojoj bezvizni režim važi za državljane 42 zemlje, zauzela je 83. mjesto na listi, na koju je uvršteno 198 zemalja i teritorija. "Pasport indeks" je ranije sastavio spisak najgostoljubivijih zemalja, a na njegovom vrhu bila su Komorski otoci, Obala slonovače, Gvineja Bisao, Madagaskar, Maldivi i druge države koje ne ograničavaju ulazak na svoju teritoriju.

avaz.baZadnje dodane

Preporučujemo

Jelena Trivić: „U BiH je na snazi sprega medija i političara“

Jutros se u Udri Muški, telefonski uključila zastupnica PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Jelena Trivić: „Već treću sedmicu zasijedamo po jednom dnevnom redu od 46 tačaka. Sada je glavna tema izvještaj IRB-a. Investiciono-razvojna banka je dobro zamišljen projekat, za koji su počele sa se vezuju kriminalne afere