Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

AMBASADA ITALIJE I NARODNO POZORIŠTE SARAJEVO S PONOSOM VAM PREDSTAVLJAJU REGIONALNI KONCERT VINICIA CAPOSSELE

06. 09. 2017 - 13:18
|
|
by udrimuski.ba/Narodno pozorište
|
foto: Narodno pozorište

Narodno pozorište Sarajevo u saradnji sa Ambasadom Italije ima čast predstaviti veliki događaj, koncert jednog od najpopularnijih italijanskih kantautora današnjice, Vinicia Capossele, program koji je dijelom V izdanja sezone italijanske kulture u Bosni i Hercegovini.

Umjetnik Vinicio Capossela, kompozitor, pjesnik, pisac i perfomer, je posebno povezan sa Sarajevom, što dokazuje ne samo svojom balkanski nadahnutom muzikom, već i svojim književnim djelovanjem.

narodopozoriste1

Vinicio Capossela je objavio djelo „You don't die every morning“, priča o historiji Sarajeva. Izdanje je objavljeno neposredno nakon ratnih dešavanja u Sarajevu.

Koncert je također dio turneje koja objedinjuje tri grada u BiH: Sarajevo, Banja Luku i Mostar.

Prvi koncert će biti održan u Sarajevu, u prekrasnom ambijentu Narodnog pozorišta Sarajevo, u subotu, 16. 9. 2017. godine u 20:30 sati.

Vjerujemo da će publika prepoznati vrijednost ovog sjajnog koncerta i zajedno s nama uživati u balkanski nadahnutoj muzici istaknutog italijanskog kantautora.

Odlukom organizatora, a za vjernu publiku cijena ulaznica za ovaj spektakularni koncert iznosit će simboličnih 5 KM.Zadnje dodane

Preporučujemo