Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Znate li pomusti kravu?

ANKETA

05. 09. 2017 - 11:20
|
|
by udrimuski.ba/Nina Pašić
|
foto: udrimuski.ba

Krava je jedna od najkorisnijih domaćih životinja, od koje dobijamo mlijeko i meso. Po pravilu su mirne i spore, ali veoma jake životinje.

Kravlje mlijeko je izvor proteina i kalcija.

Ali, postavimo se u situaciju da smo ostali bez hrane na svijetu i jedini način na koji možemo spasiti čovječanstvo je da pomuzemo kravu. Da li biste vi znali to učiniti?

Evo šta su nam rekli građani Sarajeva:

Postupak mužnje kod krava, kao i kod drugih životinja koje se muzu mora proći što brže i bezbolnije. Mužnja se može vršiti ručno i strojno. Prije početka mužnje, kravama treba svezati rep da ne bi oborile kofu s mlijekom.

Pri ručnoj mužnji muzač sjedi s desne strane krave i posudu u koju muze drži među koljenima.Zadnje dodane

Preporučujemo

Govornica: Savjeti za političare

O ovosedmičnoj Govornici, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić, zajedno sa našim slušateljima pronalazi savjete za političare Bosne i Hercegovine, godinu dana nakon neformiranja vlasti

Damir Marjanović:“Obrazovanje je bilo prva žrtva Dejtona“

„Kad imate tim i kad u timu imate ljude koji vam pomažu, vi ostvarujete maksimalno; a kad imate tim koji to ne radi, onda je vrijeme da se pomjerite u stranu i prepustite to nekome drugom.“- kaže prof. dr. Damir Marjanović u „Udri Muški“, komentarišući svoju ostavku u Predsjedništvu Naše stranke