Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Bajramović: Baza tima će biti ista u kvalifikacijama za SP

22. 08. 2017 - 11:28
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1

Mensur Bajramović, pomoćni trener košarkaške reprezentacije BiH u razgovoru za N1 pohvalio je mlade igrače A reprezentacije koji su iznijeli veliki napor i izborili kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2019. godine koje se igra u Pekingu.

"To je skup talentovanih mladića koji nisu afimirsani, osim nekolicine imena. Oni čak nemaju ni značaja udio u svojim ekipama, osim Džanana Muse koji je evropski talenat", kazao je Bajramović.

Tvrdi da će ostalim igračima domet biti prepušten vremenu, ali su od prvog do posljednjeg - svi svojim angažmanom fascinirali kompletan stručni štab, navijače i publiku.

Kvalifikacije za SP počinju u novembru mjesecu i igrat će se kroz dvije godine, a prvi put se kvalifikacije igraju u drugom formatu - sličnom onim fudbalskimn kvalifikacijama.

"Protivnici mogu biti ozbiljni. Možemo dobiti grupu sa Španijom, Srbijom, Crnom Gorom, ali postoje neke kvalitetne grupe - ali daju nadu da sa ovim timom možemo konkurisati", kazao je Bajramović.

Izvlačenje je 24. augusta u Minhenu, a KSBiH će početi raditi na planiranju tima.

"Baza tima vjerujem da će biti ista. Na selektoru je da odluči", kazao je.

ba.n1info.comZadnje dodane

Preminuo Žarko Varajić

Bivši član legendarne generacija Bosne, ali i Sutjeske i Al Aina ostat će upamćen kao jedan od istinskih velikana igre pod obručima, naročito zbog 45 postignutig poena u finalu Eurolige u kojem je Bosna bila bolja od Emersona. Njegov rekord ni danas nije srušen

Preporučujemo