Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Viber uvodi novinu - mijenjate telefon i broj, podaci ostaju

14. 08. 2017 - 13:00
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1/Promo

Viber, jedna od vodećih svjetskih aplikacija za komunikaciju, uvodi novinu koja će korisnicima omogućiti da promjene svoj broj mobilnog telefona, kao i uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju, a bez gubitka podataka.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji, a da mogu da zamjene broj, odnosno SIM karticu na istom uređaju. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko jednostavnih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promjene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovjetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju - prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvjestiti sve njegove kontakte - što će im omogućiti da sačuvaju novi broj u svojim imenicima.

ba.n1info.comZadnje dodane

Preporučujemo