Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Šuman objavio širi spisak igrača, Faruk Halilbegović se vraća u reprezentaciju

10. 08. 2017 - 18:31
|
|
by udrimuski.ba/klix
|
foto: twitter

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman objavio je širi spisak igrača za kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje će se 2019. godine igrati u Njemačkoj i Danskoj.

Šuman je na širi spisak uvrstio 28 igrača među kojima se nalazi i povratnik u reprezentaciju Faruk Halilbegović.

Podsjetimo, 30-godišnjeg lijevog beka je prethodni selektor Dragan Marković izbacio iz reprezentacije iz razloga koji nemaju veze sa sportom.

Na spisku se nalaze: golmani Benjamin Burić, Nebojša Grahovac i Damir Efendić, lijeva krila Tomislav Nuić i Alen Ovčina, desna krila Faruk Vražalić, Muhamed Zulfić i Srđan Predragović, lijevi bekovi Igor Mandić, Mirsad Terzić, Nikola Prce, Marin Vegar, Faruk Halilbegović, Duško Čelica, Vladan Lončar i Tarik Vranac, srednji bekovi Marko Tarabochia, Benjamin Čičkušić, Ivan Karačić, Josip Perić i Mario Pavlak, desni bekovi Marko Panić, Dejan Malinović, Kosta Savić i Ibrahim Haseljić, te pivoti Muhamed Toromanović, Vladimir Vranješ i Senjamin Burić.

Rukometaši našeg nacionalnog tima okupit će se 23. oktobra, a prvu utakmicu u kvalifikacijama u grupi 6 igraju 25. ili 26. oktobra protiv Estonije, s kojom će odmjeriti snage i tri ili četiri dana kasnije. U našoj grupi se nalazi i Švicarska, a pobjednik grupe ide u baraž.

Izvor: klix.baZadnje dodane

Preporučujemo