Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Znate li da vas seks podmlađuje?

28. 08. 2019 - 15:00
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: twitter

Više vam se isplati voditi ljubav nego rat protiv bora. Nije šala, nego znanstvena činjenica. Seksolozi savjetuju što češću izmjenu nježnosti jer takva interakcija sprečava pojavu bora. 

Kako? Seksualno zadovoljenje opušta facijalne mišiće koji su inače odgovorni za nastanak bora, prenosi Elle.

Vaš seks izaziva pravi vatromet hormona, od estrogena, endorfina, oksitocina i adrenalina do testosterona, koji imaju ključnu ulogu u borbi protiv starenja. Recimo, višak estrogena djeluje na elasticitet i vlažnost kože, a prema nekima, utječe i na proizvodnju kolagena. Usto, zahvaljujući endorfinima, lakše ćete zaspati i imati kvalitetniji san.

3 x tjedno = 10 godina manje

Kad ste na početku veze, svi vam komplementiraju da blistate. Dobre ste volje, (jer) često vodite ljubav pa vam koža zaista sjaji. Zanosna 70-i-nešto-godišnja Jane Fonda, poznata po svom aktivnom seksualnom životu, kaže da je više pomlađuje vođenje ljubavi nego estetski zahvati. Njezino mišljenje potkrepljuju i liječnici. Neuropsiholozi s jednog britanskog sveučilišta proveli su istraživanje na više od tri tisuće osoba između 20 i 90-ak godina. Zaključili su da oni koji vode ljubav triput tjedno izgledaju desetak godina mlađe. (Nije precizirano znači li to da adolescenti izgledaju kao 10-godišnjaci.)

Seks-detoks i antistresna terapija

Seks potiče cirkulaciju, stimulira rad srca, širi krvne žile i kapilare. Zahvaljujući tome, stanice u čitavom tijelu, uključujući kožne, opskrbljene su s više kisika, dok se toksini (poput ugljičnog dioksida i urične ili mokraćne kiseline) lakše otpuštaju kroz znoj.

Kardiolozi i nutricionisti smatraju da je stres jedan od glavnih uzročnika ubrzanog starenja. Najviše zbog toga što sužava žile i usporava opskrbu tkiva kisikom. Kako god okrenuli, više vam se isplati voditi ljubav nego rat protiv bora.

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!