Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Uzrok pretjeranog znojenja za koji malo nas zna

15. 06. 2020 - 16:00
|
|
by udrimuski.ba/zadovoljna.hr
|
foto: Thinkstock

Simptomi PMS-a poput razdražljivosti, pojačanog apetita, umora ili pak hiperaktivnost poznati su mnogim ženama. No postoji jedan simptom PMS-a s kojim je malo žena upoznato, a može biti itekakva gnjavaža 2 – 3 dana prije menstruacije

Predmenstrualni sindrom (PMS) skup je simptoma u obliku psihičkih i fizičkih tegoba koji se najčešće javljaju 7 dana prije menstruacije te nestaju nekoliko sati nakon početka menstruacijskog krvarenja. Više od 70 posto žena pati od PMS-a, a smatra se da je jedan od najvećih okidača PMS-a stres.

"Postoji jedan simptom PMS-a s kojim je malo žena upoznato, a može biti itekakva gnjavaža 2, 3 dana prije menstruacije"

Razdražljivost, pojačani apetit, umor s jedne strane i hiperaktivnost s druge te suhoća vaginalnog područja pred samu menstruaciju neki su od najčešćih simptoma PMS-a. No postoji jedna tjelesna pojava koju brojne žene dožive u dane prije menstruacije, a niti ne znaju da je simptom PMS-a. Radi se o pojačanom znojenju. Pročitajte i 5 najboljih rješenja protiv pretjeranog znojenja.

Do pojačanog znojenja dolazi zbog pada hormona tijekom PMS-a. Pojačano znojenje najčešće se javlja 2 – 3 dana prije početka menstruacije. Žene u 40-im godinama čak mogu osjetiti simptome slične menopauzi, poput valunga, odnosno naleta vrućine, objašnjava ginekologinja dr. Silva Babić.

Muči li i vas pojačano znojenje kada ste u PMS-u, pomoći si možete izbjegavanjem određenih namirnica poput čokolade, kave, jakih čajeva i masne hrane, naročito masnih sireva.

'Za ublažavanje simptoma PMS-a dobar je i prah maca koji uravnotežuje hormone i podiže energiju te potiče cirkulaciju u području zdjelice i proizvodnju estrogena. Bolje ćete se osjećati i ako se bavite nekom umjerenom fizičkom aktivnošću i ako boravite na zraku', savjetuje dr. Silva Babić. Pročitajte i 3 problema s menstruacijom koje morate odmah 'prijaviti' ginekologu.

Zadovoljna.hr

TAGOVI:Zadnje dodane

Preporučujemo