Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Abdulah Ahmić: "Tačno je da sam dobio novi život"

08. 05. 2017 - 10:39
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza/Nina Pašić
|
foto: otvorenamreza

U subotu u poslijepodnevnim satima,  kroz sretna vrata sarajevskog aerodroma prošao je Abdulah Ahmić, koji se vratio iz Nice samo 10 dana nakon uspješne kadeverične transplantacije bubrega u bolnici "Pasteur". Abdulah se u Sarajevo vratio u pratnji koordinatorice OTVORENE MREŽE Irme Kolje.

Kažu da jedan poziv mijenja sve, a Abdulahu je takav poziv, prije samo nekoliko dana, omogućio potpuno novi život.

Abdulah Ahmić: "Kada me Batko nazvao bio sam budan. Pitao me da li sam sretan, rekao sam da jesam, ali i da sam zabrinut kako ću sve to izdržati."

Brzina Abdulahovog povratka u BiH sama za sebe govori koliko je ova transplantacija prošla bez i najmanjeg problema, te sada zahvaljujući Programu transplantacija OTVORENE MREŽE imamo još jednog bh. državljanina uspješno transplantiranog i još jedan spašen život.

Irma Kolja: "Ljekari su oduševljeni, obzirom na osmogodišnju dijalizu i na godine života, kako je sve prošlo savršeno, sa svim urednim nalazima, bez komplikacija."

Neki ljudi tokom života prođu kroz svih devet krugova pakla, a Abdulah je čovjek koji je prošao nezamislivu torturu i teško ranjavanje tokom ratnih godina, ali se za svoj život morao boriti i u miru.

abdulahahmic

Abdulah Ahmić: "Vidite da smo imali više transplantacija nego država. Ovaj projekat je jako uspješan. Francuski ljekari su mi dali poruke u otpusnici koji ću režim lijekova uzimati i dobro je što će i dalje pratiti pacijente. To nam je jako važno."

Abdulah je čovjek koji svojom staloženošću i trezvenošću može biti primjer svima nama.

abdulahahmicpovratakotvorenamreza

I ovaj put slavimo uspjeh francuskih doktora na čelu sa dr. Elisabeth Cassuto, slavimo predanost OTVORENE MREŽE na čelu sa dr. Almirom Čehajićem Batkom, slavimo ljudskost svih građana BiH koji su bezbroj puta učinili sve da svjedočimo sretnim pričama, slavimo život. Abdulahu možemo samo još poželjeti da od danas živi sretne trenutke i svjedoči samo najljepšim događajima u svom životu.

U video ispod pogledajte kako je izgledao Abdulahov povratak u Sarajevo:Zadnje dodane

Boje života, emisija o transplantacijama

U ovosedmičnim "Bojama života", emisiji o transplantacijama na Radiju OTVORENA MREŽA, urednica i novinarka Rubina Čengić je razgovarala sa Predsjednikom OTVORENE MREŽE, dr. Almirom Čehajićem Batkom

Batko i Mirnaet Tutnjić: “Udružimo radijske signale da pomognemo ljudima“

Jutros je Djevičanska ostrva posjetio Mirnaet Tutnjić, glavni i odgovorni urednik portala Bosanci.ch i Radio studio B. Tutnjić je OTVORENOJ MREŽI uručio donaciju od 2 500 švicarskih Franaka, za liječenje Merjem Bašić. Kroz kampanju Jedan od hiljadu, Tutnjić je do sada ukupno sakupio 5 300 KM za djecu koja se liječe kroz programu OTVORENE MREŽE

Preporučujemo