Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ivica Kostelić zadobio ozebline na Grenlandu

07. 05. 2017 - 19:20
|
|
by udrimuski.ba/N1
|
foto: N1

Ivica Kostelić je nakon prestanka s profesionalnim skijanjem odlučio preći preko Grenlanda, gdje je zbog tamošnjih ekstremno niskih temperatura zadobio ozebline zbog čega je završio u barokomori, prenose mediji.

Proslavljeni sportaš je sa sobom poveo prijatelja iz Slovenije, Mihu Podgornika, a 18 dana, 10 sati i 52 minute kasnije, uspjeli su stići do cilja - sela Isortoq na istočnoj obali Grenlanda.

Neuništivi je dvojac prošao 582 km uz udare vjetra i do 120 km/h, a temperatura se spuštala i do minus 34.

Ivica je svemu odlučio dati i humanitarni karakter jer je sve vrijeme sakupljao donacije Udruzi za Down sindrom Međimurske županije.

Međutim vremenske (ne)prilike su ipak uzele svoj danak te je zbog ekstremno niskih temperatura i vjetra Ivica završio u barokomori. Trenutno se uspješno oporavlja u KBC Rijeka.

Njegov prijatelj Miha je zbog istih razloga, doslovno ostao bez dijela prsta.

 

Izvor: N1Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!