Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Mala, bogata kneževina Monaco: Mjesto gdje se okuplja elita, a tamo je danas predstavljen i elitni leteći automobil

23. 04. 2017 - 16:25
|
|
by udrimuski.ba / N1
|
foto: screenshot

Mala, bogata kneževina Monaco mjesto je gdje se okuplja elita, a tamo je predstavljen i elitni automobil budućnosti. 

Kompanija AeroMobil predstavila je najnoviji model letećeg automobila.

Vozilo je u ograničenoj prvoj ediciji već u ponudi na tržištu, a iz slovačke kompanije koja je kreator automobila ocjenjuju ovo dostignuće revolucionarnim u sferi autoinženjeringa.

Najnoviji model predstavlja unaprijeđenu verziju 3.0 prototipa iz 2014., a može dosegnuti maksimalnih 160 km/h na tlu i 360 km/h u zraku.

U samo 3 minute može se transformirati u letjelicu. Video možete pogledati OVDJE.Zadnje dodane

Hawkingov glas putuje u svemir

Posmrtni ostaci Stephena Hawkinga će biti smješteni pored najvećih britanskih naučnika nakon što njegov pepeo bude pokopan u Westminsterskoj opatiji, između grobova Charlesa Darwina i Isaaca Newtona.

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.