Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: Radivoje ima san

16. 02. 2017 - 13:09
|
|
by udrimuski.ba/otvorenamreza
|
foto: otvorenamreza

Jutros ste u radio-televizijskom showu „Udri muški“, a u okviru Programa transplantacija OTVORENE MREŽE, mogli da čujete i vidite još jednu priču o tome kako izgleda život na dijalizi. U studiju Otvorene Mreže u Bijeljini naša Ružica Mrkajić ugostila je 32-godišnjeg Radivoje Perića iz Glavičica koji od svoje šesnaeste godine ide na dijalizu, a usljed prestanka rada oba bubrega.

Od tada njegovi dani svodili su se na odlaske u bolnicu i dijaliziranje, zbog čega je Radivoje napustio čak i školu. Nakon nekoliko godina provedenih na dijalizi, Radivojeva majka donirala je sinu svoj bubreg, te njegovoj sreći nije bilo kraja i njegov život postao je puno lakši i podnošljiviji, kako za njega tako i za njegovu porodicu. Bila je to nada da će se Radivoje vratiti normalnom životu, a tako je i bilo sve do 2008. godine kada Radivoje završava na urgentnom centru u Beogradu gdje mu je ustanovljena sepsa radi pucanja slijepog crijeva.

Zbog komplikacija koje su nastale, Radivoje ponovo gubi funkciju bubrega koji mu je donirala majka i vraća se na dijalizu. Od tada Radivoje ponovo ide tri puta sedmično na dijalizu kako bi preživio.

Pun života i nade u bolje sutra, vjere u dobre ljude i u mogućnosti da živi normalan život nedavno se za pomoć obratio i „OTVORENOJ MREŽi“. Porodica Perić sama ne može obezbjediti sredstva potrebna za transplantaciju, te je zbog toga pokrenuta i akcija prikupljanja potrebnih novčanih sredstava kako bi se ovom hrabrom momku pomoglo da ponovo živi normalan život, što je njegov veliki san, kako nam i sam kaže – san da bude zdrav i bude nečiji tata.

Radivoju možete pomoći na slijedeći način, uz napomenu da humanitarni broj 1412 vrijedi samo za m:tel mrežu:

Radivoje5

Sve vas koji ste zajedno s nama već toliko puta skočili u odbranu života bh. građana pozivamo da se i ovaj put priključite i da ponovo budemo dio još jednog sna.Zadnje dodane

Preporučujemo