Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Magija u Zenici: Pogledajte veliko slavlje nakon pobjede teniske reprezentacije BiH

04. 02. 2017 - 20:14
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: screenshot/video

Veliko slavlje zavladalo je večeras u zeničkoj Areni, nakon što su Mirza Bašić i Tomislav Brkić uspjeli doći do velikog trijumfa nad Poljskom, kojim su nam obezbijedili historijsku pobjedu u meču Davis cupa.

Savladavši, u meču parova, Lukasza Kubota i Marcina Matkowskog, Bašić i Brkić su donijeli i drugi važan bod bh. reprezentaciju u ovom meču, čime je nakon jučerašnje pobjede Džumhura nad Hurkaczom pobjeda tenisera iz BiH i definitivna.

Nakon meča svi posjetioci zeničke Arene slavili su zajedno sa teniserima, a prolamale su se i poznate navijačke pjesme kroz ovaj sportski kompleks u Zenici.

Mirza Bašić je kazao kako su on i njegov kolega odigrali jako, jako dobar meč, te da je zadovoljan sa onim što su postigli za svoju reprezentaciju.

"Prva dva seta smo odigrali dosta stresno i zaista smo bili blizu u oba, te je presudio tie break. Treći i četvrti set ja mislim da smo izgubili zbog mog servisa, jer mi je procenat malo pao, ali to sam nadoknadio u petom setu", istakao je Bašić, pomalo razočaran u svoju igru u pojedinim trenucima meča.

S druge strane, Brkić koji je bio puno sigurniji u sebe tokom cijelog meča, već je izjavio kako smatra da je ova teniska reprezentacija BiH spremna i za mnogo veće stvari.

"Ja bih rekao da smo čitav meč igrali dobro protiv ovakvih igrača koji su stvarno u vrhu svjetskog tenisa. Mi smo se vratili i u petom setu smo pokazali veliku želju da dođemo do trijumfa. Ja bih rekao da imamo kvalitetu da igramo u nekoj višoj igri. Imamo kvalitetne igrače i dočekujemo Holandiju doma, vjerujem da se možemo nadigravati sa njima", zaključio je Brkić.

U nastavku pogledajte i veliko slavlje koje je u Zenici nastupilo nakon meča.


Veliko slavlje nakon pobjede protiv Poljske by mediabh

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv