Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Nikad manje nesreća nego lani: Putovanje avionom nikada nije bilo sigurnije

25. 01. 2017 - 16:23
|
|
by udrimuski.ba/punkufer.dnevnik.hr
|
foto: LikeSuccess

Nesreće sa smrtnim posljedicama događaju se tek jedanput na pet milijuna letova, tako da zbilja morate imati teški peh da baš vi nastradate u avionskoj nesreći, s obzirom da su avioni daleko najsigurniji tip transporta.
U 2016. zabilježeno je nekoliko teških avionskih nesreća. Nama napamet padaju odmah dvije, ona u kojoj je poginula gotovo cijela momčad brazilskog nogometnog kluba i druga, u kojoj su stradali svi članovi poznatog i slavnog zbora Crvene armije. Pa ipak, statistika jasno kaže kako putovanje nebom nikad nije bilo sigurnije nego lani.

Naime, istražujući zračni promet u prošloj godini, iz tvrtke TO70 došli su do podataka kako je u 2016. zabilježeno 7 fatalnih nesreća, u kojima je život izgubila ukupno 271 osoba. S druge strane, dogodila su se i 64 incidenta bez žrtava. Od prošle, manje žrtava u avionskim nesrećama bilo je tek 2013., kad je poginulo 6 osoba manje. Brojke su i više nego jasne. Nesreće sa smrtnim posljedicama događaju se tek jedanput na pet milijuna letova.
Napomenimo još kako su 2 od spomenutih 7 letova, bili fatalni za putnike zbog terorista koji su oborili avione, dakle, njima nije kumovala ljudska pogreška ili kvar.

Najveća nesreća u prošloj godini dogodila se u studenom, kad je život izgubila 71 osoba. Već smo spomenuli kako je među poginulima gotovo cijela nogometna momčad brazilskog kluba Chapecoense.

Na kraju, što drugo poželjeti putnicima u ovoj godini, nego jedan dobar, miran let.Zadnje dodane

Preporučujemo

Profesor Radiša Antić: „Zlo ne postoji kao imenica i nema ontološku vrijednost“

Antić: „Smisao života je sreća. Cilj ljudskog života je sreća. Depresija je bolest savremenog svijeta, od koje obolijevaju i djeca i tinejdžeri.Svijest mora postati samoreflektivna. Jedina smo inteligencija za koju znamo koja postavlja pitanja univerzuma. Kada bismo mogli doći do smisla, a samo ga Bog može dati, to može dobrim dijelom riješiti probleme sa kojima se suočavamo.“