Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Sarajevo, Zagreb i Beograd ujedinili se u jutrošnjoj emisiji UDRI MUŠKI

29. 12. 2016 - 12:18
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba
 • Lana i Batko žele Vam sve najljepše u Novoj godini
  Lana i Batko žele Vam sve najljepše u Novoj godini
 • Lana i Batko
  Lana i Batko
 • Evelina i Batko
  Evelina i Batko
 • Lana
  Lana
 • Lana
  Lana

Kod predsjednika Uvalnog ureda gosti ponekad puste i koju suzu, pričajući i sjećajući se životnih događaja.  Spojiti Sarajevo, Zagreb, Beograd i cijelu Europsku uniji mnogima nije pošlo za rukom, ali predsjedniku Djevičanskih ostrva jeste. 

Prije više od 20 godina misija čuvenog sarajevskog hora bila je pružiti otpor pjesmom i poslati poruku svijetu o ratnim strahotama i upravo su Palčići jedinstven primjer djece u svijetu u organizaciji pružanja otpora ratnim strahotama - pjesmom.
Rat ih nije spriječio da se druže, da pjevaju i plešu, a svoje druženje nastavljaju i dvadeset godina nakon ratnih strahota pod vodstvom Lane Marinović.

„Dugo u Zagrebu nisam vidjela snijeg kao jutros što pada u Sarajevu. Sarajevo jako volim, uvijek me podsjeti na ono najljepše doba u životu.“

Lana još kao djevojčica našla se u spotu poznatog sarajevskog pop-rok pjevača Mugdima Avdića Hende „Sviraj mi sviraj brate“, a kada je pogledala spot zajedno sa cijelom ekipom Udri Muški suza nije falilo.

„Ovaj spot je jako važan u mom životu, ovdje se pokazuje moje prijateljstvo sa Eminom s kojom sam provela svoje djetinstvo. Rastale smo se prije dvadeset godina, i kad god ovo gledam, rastužim se.“

Da voli Sarajevo, i da je vežu najljepša sjećanja za ovaj grad, Lana je to istakla nekoliko puta u toku gostovanja. Uz lijepo i milo lice, pokazala je i da ima lijep glas. Slušajući par stihova ove lijepe pjesme, cijela ekipa se raspjevala.

Sveto, radijski voditelj Naxi radija u Beogradu, uvijek je rado viđeno lice u našoj emisiji. Jednom prilikom kada je posjetio Sarajevo, napravio je divnu priču sa toliko emocija, da niko ne može ostati ravnodušan. 

svetonaxiradio

„Da mi je neko pričao prije dvadeset godina, da će postojati emisija kao ova, ja mu ne bih vjerovao. Ovo je jedna vrhunska priča i neizmjerno mi je drago da sam i ja dio toga.“

Svojim zalaganjem, radom i trudom Rusmir Hadžić i Evelina Jukić proglašeni su za voditelja i voditeljicu godine jutarnjeg programa Udri Muški.

evelinarusmir2016no1um

Ove godine cijeli tim ekipe Udri Muški je vrijedno radio na pripremi svake emisije. Zajedno sa svim slušaocima i gledaocima dijelili su najljepše i najtužnije priče, i to su mnogi prepoznali. Nova godina donosi nove priče, nove emisije i nova druženja.

 

 

RedakcijaZadnje dodane

Preporučujemo