Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

OKUPILE se tri rukometne selekcije BiH: Šuman stvara bazu igrača za budućnost

26. 11. 2016 - 10:38
|
|
by AA
|
foto: oslobodjenje.ba

Bilal Šuman, selektor rukometne reprezentacije BiH, sa saradnicima okupio je u petak tri selekcije na Ilidži u hotelu "Hollywood". Na mini pripremama do nedjelje će biti selekcija lige BiH, te U18 i U16. Na okupu je čak 81 rukometaš, koji vrijedno rade u odličnim uslovima. Selektor Šuman ovakvim okupljanjima želi stvoriti bazu igrača koji će biti oslonac seniorske reprezentacije u budućnosti.

Osim kvalitetnih treninga ekipa, koji se obavljaju u dvorani KSC Ilidža, zatim dvoranama Pete i Gimnazije Dobrinja, ekipa stručnjaka sa Fakulteta za tjelesni odgoj i sport u Tuzli obavila je testiranja igrača koji čine selekciju lige.

Također, testirano je nekoliko igrača iz U18 koji nisu bili na prvom okupljanju u oktobru. Svaki rukometaš sada ima svoj karton, evidentiran je i njihov razvoj će ubuduće biti redovno praćen.

Radi se o drugom okupljanje ovog tipa selekcija U18 i U16 čime je nastavljen trend kojeg je uveo selektor Šuman nakon imenovanja, a koji do sada nije bio prisutan u našem rukometu. Time se pravi baza igrača, koji će nositi naš reprezentativni rukomet u budućnosti.Zadnje dodane

Preporučujemo