Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

JOSIP BROZ TITO u posjeti kod PREDJSEDNIKA Uvalnog ureda

22. 11. 2016 - 16:20
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

Josip Broz Tito, jutros je sletio na Djevičanska ostrva i poručio da više ništa nije isto, otkad on nije tu.

Tito je dodao da se više niko ne drži „ Druže Tito, mi ti se kunemo da sa tvoga puta ne skrenemo.“, ali da je Bosna i Hercegovina jedna od rijetkih zemalja, koje ga se rado sjećaju i pričaju još o tom vremenu u kojem su drugovi i drugarice živjeli sretno u jedinstvu.

Satirična komedija u kojoj se prikazuje situacija gdje Josip Broz Tito, uređujući raj za svoju Jovanku traži molere. Na ovaj oglas javljaju se Slobodan Milošević i Franjo Tuđman i onda nastaje dijaloška komedija koja će vas nasmijati do suza. Poznata glumačka ekipa Andrija Kovač, Ranko Goranović i Marko Vučković glavni su likovi ove predstave, koja govori o današnjoj političkoj i društvenoj situaciji na prostorima nekadašnje Jugoslavije i historijskim greškama, koje su dovele do raspada bivše države.

 

 Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv