Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Želite puno putovati i povremeno zaraditi? Jobbatical je pravo mjesto za vas

07. 11. 2016 - 16:52
|
|
by punkufer.hr
|
foto: punkufer.hr

Radi se o online platformi za posao, a osnivačica Karoli Hendriks ju je opisala kao međunarodnu službu za spajanje samaca, samo ova spaja tražitelje posla i poslodavce...

Već smo predstavili mnoge platforme koje omogućuju jeftinija putovanja i smještaj, a sada ćemo predstaviti nešto sasvim drugačije. Posao na dopustu odnosno jobbatical, pojam koji je stvorila Karoli Hindriks iz Estonije, kombinacijom riječi "job" kao posao i "sabbatical" kao neplaćeni godišnji.

Karoli, koja je godinama radila u televizijskoj produkciji, do ove je ideje došla nakon što je provela pola godine radeći u SAD-u, pomažući u lansiranju jednog start up-a. Odlučila je omogućiti ovo iskustvo svakome i lansirala Jobbatical.

Radi se o online platformi za posao, a Karoli ju je opisala kao međunarodnu službu za spajanje samaca, samo ova spaja tražitelje posla i poslodavce. Platforma nudi stotine kratkoročnih poslova u, zasada, 40 zemalja, među kojima su Brazil, Španjolska, Singapur, Malazija, Estonija… Prijaviti se mogu ljudi koji žele putovati, a ujedno i raditi.

Mnoge poslove nude tvrtke koje ne mogu naći kvalificirane zaposlenike ili start up-ovi koji si ne mogu priuštiti stručnjake na duži vremenski period, pa ih uzimaju kratkoročno. Ugovori su fleksibilni i traju od 3 mjeseca do godine dana.

U prvoj godini postojanja, Jobbatical je koristilo 1200 kompanija, a za poslove se prijavilo više od 7 tisuća ljudi. 300-tinjak ih je posao i dobilo.

 

Izvor: punkufer.hrZadnje dodane

Preporučujemo

Profesor Radiša Antić: „Zlo ne postoji kao imenica i nema ontološku vrijednost“

Antić: „Smisao života je sreća. Cilj ljudskog života je sreća. Depresija je bolest savremenog svijeta, od koje obolijevaju i djeca i tinejdžeri.Svijest mora postati samoreflektivna. Jedina smo inteligencija za koju znamo koja postavlja pitanja univerzuma. Kada bismo mogli doći do smisla, a samo ga Bog može dati, to može dobrim dijelom riješiti probleme sa kojima se suočavamo.“