Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ekipa Udri Muški na putu za Fakoviće

02. 11. 2016 - 14:15
|
|
by UM
|
foto: UM

Vatra koja je 23. oktobra zahvatila dom porodice Nikolić, nije ostavila ni osnovne uslove za život, ali srećom nije odnijela nijedan život sedmočlanog domaćinstva u Fakovićima.

Otac Zlatan i majka Nevenka i njihovo petero maloljetne djece Bojana (12), Slađana (13), Jovanka (14), Vidoje (10) i Stefan (6) ostali su bez krova nad glavom, ličnih stvari, dokumenata, ali i bez mogućnosti za izdržavanje.

Nevenka i Zlatan nemaju stalno zaposlenje, porodicu prehranjuju od nadničenja, a sada im je i to onemogućeno.

Porodica se i dalje nalazi u Fakovićima, u privremenom smještaju koji im je obezbjedila opština Bratunac. Djevojčice žive odvojeno od porodice, u jednoj kući u Bratuncu, kako bi mogle da idu u školu. Razdvojenost porodice još više potiče brigu i otežava ionako tešku situaciju..

Ekipa Udri muški na čelu sa predsjednikom Otvorene mreže, dr Almirom Čehajićem Batkom dala je podršku akciji za pomoć porodici Nikolić, a u ovom času se nalazi na putu za Fakoviće.

Dr. Almir Čehajić je razgovarao i sa načelnikom opštine Bratunac, Nedeljkom Mlađenovićem.. Više detalja uskoro..

nedeljkomladjenovicbatkoUM

 

I vi možete pomoći porodici Nikolić, uplatama na račun OTVORENE MREŽE otvoren u SBERBANK BH d.d. Sarajevo, na transakcijski račun broj: 1401010022091880 s naznakom u rubrici svrha 'za porodicu Nikolić'.

 

Put se nastavlja, uskoro više..Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv