Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Maid Mirojević u Uvalnom uredu

14. 10. 2016 - 10:29
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

„Nema više šibicara, sad nas neko drugi vara“

 

Maid Mirojević rođen je u Sarajevu gdje je stekao neophodno muzičko obrazovanje, diplomirao je na odsjeku za kontrabas Sarajevske muzičke akademije. Njegove pjesme pored Tomislava Ivčića pjevaju: Meho Puzić,Edin Pandur,Slobodan Vidović, Stanimir Petrvić-Lale i drugi.

Maid Mirojević: „To su svi moji veliki prijatelji. Ivčić je opjevao moju prvu ploču.“

Sad radi na pripremi trećeg samostalnog albuma Cd-a , koji bi bio njegov kompletan autorski rad tj. kompozicija,aranžman, stihovi i pjevanje.

maidmirojevicUM

Sa predsjednikom Uvalnog ureda na Djevičanskim ostrvima, razgovarao je o „Šibicarima“, pjesmi koju je upravo gospodin Maid napisao.

Cjelokupna situacija u BiH podsjeća nas na ovu pjesmu i priču o šibicarima. Ljudi uvijek na izborima nasjednu na „priču sa kuglicom“, a to se pokazalo i na posljednjim izborima. 

Maid je zaposlen od 1992. godine u orkestru Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu čiji je i današnji uposlenik. 

Maid Mirojević: „Tradicija je u svakom slučaju zastupljena. Radili smo „Hasanaginicu“, sad se radi „Zmaj od Bosne“. Tu ima i klasičnih opera kao sto su „Rigoleto i Travijata“. Radi se na tome pored vrlo malih sredstava s kojima raspolažemo."Zadnje dodane

Preporučujemo

Novi dogovori SDA, SBB, DF-a o rušenju kantonalne vlasti

Predsjednici Stranke demokratske akcije, Stranke za bolju budućnost i Demokratske fronte Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić dogovorili su zajednički nastup na državnom i federalnom nivou vlasti, ali i u Kantonu Sarajevo. To, u prevodu znači da će SBB i DF izdati Šestorku i krenuti sa SDA u rušenje kantonalne Vlade

Ante Tomić: Da sam ja neko…

Da sam ja neko, učio bih djecu da se i u Mostaru, Travniku, Jajcu, Bobovcu igra šah, ali da se šahovnica, ipak, ne nalazi na bosanskoj zastavi!