Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Maid Mirojević u Uvalnom uredu

14. 10. 2016 - 10:29
|
|
by udrimuski.ba
|
foto: udrimuski.ba

„Nema više šibicara, sad nas neko drugi vara“

 

Maid Mirojević rođen je u Sarajevu gdje je stekao neophodno muzičko obrazovanje, diplomirao je na odsjeku za kontrabas Sarajevske muzičke akademije. Njegove pjesme pored Tomislava Ivčića pjevaju: Meho Puzić,Edin Pandur,Slobodan Vidović, Stanimir Petrvić-Lale i drugi.

Maid Mirojević: „To su svi moji veliki prijatelji. Ivčić je opjevao moju prvu ploču.“

Sad radi na pripremi trećeg samostalnog albuma Cd-a , koji bi bio njegov kompletan autorski rad tj. kompozicija,aranžman, stihovi i pjevanje.

maidmirojevicUM

Sa predsjednikom Uvalnog ureda na Djevičanskim ostrvima, razgovarao je o „Šibicarima“, pjesmi koju je upravo gospodin Maid napisao.

Cjelokupna situacija u BiH podsjeća nas na ovu pjesmu i priču o šibicarima. Ljudi uvijek na izborima nasjednu na „priču sa kuglicom“, a to se pokazalo i na posljednjim izborima. 

Maid je zaposlen od 1992. godine u orkestru Opere Narodnog pozorišta u Sarajevu čiji je i današnji uposlenik. 

Maid Mirojević: „Tradicija je u svakom slučaju zastupljena. Radili smo „Hasanaginicu“, sad se radi „Zmaj od Bosne“. Tu ima i klasičnih opera kao sto su „Rigoleto i Travijata“. Radi se na tome pored vrlo malih sredstava s kojima raspolažemo."Zadnje dodane

Preporučujemo

Chomsky: Deset strategija manipulacije ljudima

Siromašnijim slojevima treba onemogućiti pristup mehanizmima razumijevanje manipulacije njihovim pristankom. Kvalitet obrazovanja nižih društvenih slojeva treba da bude što slabiji ili ispod prosjeka, da bi ponor između obrazovanja viših i nižih slojeva ostao nepremostiv