Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Pokemon GO! Konačno, oficijelno i u Bosni i Hercegovini

30. 09. 2016 - 19:49
|
|
by udrimuski.ba/Vedran Rodić
|
foto: udrimuski.ba/Vedran Rodić/ Screenshot

Ukoliko ste čuli za Pokemon GO! Ova vjest će vas obradovati. Ako ste kojim slučajem, živjeli pod nekim kamenom ili staklenim zvonom, pa do sada niste čuli za Pokemon GO, onda se dobro držite, jer od verzije 0,39,1. Pokemon GO je dostupan, putem App Storea i u Bosni i Hercegovini.

viberimage2viberimage

Kada je prije par mjeseci, ovaj Nianticov dragulj, izašao na tržište i silovitom brzinom osvojio srca miliona ljudi, danas već iskusnih trenera sa iskustvom, mnogi od nas su jedva čekali, da igru bude moguće preuzeti, putem app storea ili play storea u Bosni i Hercegovini. Procedura updatea igre je bila (ukoliko niste whiz za APKmirror), takva da su mnogi igrači, čekajući da igra oficijelno izađe, odustajali od igranja, jer je igra u startu bila strašno bugovita a procedura updatea prekomplikovana. To toliko otezanje, sa puštanjem igre u promet, se možda pokazalo i dobrim iz više razloga. Naime, igra je za razliku od 11.07, kad sam je ja prvi put zaigrao, mnogo stabilnija, a implementirane su i mnoge opcije o kojima smo mogli samo sanjati, a koje sadrže: lokaciju pokemona putem sightings opcije, buddy sistema hodanja, dosta preciznije mape, preimenovanja korisnika, i precizniji sistem samog pojavljivanja (sa 100 metara na 70) i naravno mnogo manji broj korisnika, kojim je toliko čekanje oficijale dosadilo.

Iako nije update koji je klasificiran kao major, verzija 0.39.1 je bitna jer je popravljen i vraćen, capture location sistem, koji vam pokazuje tačnu lokaciju, hvatanja svakog pojedinog pokemona, a pokrenut će se kod prvog idućeg hvatanja.

Bilo koje informacije vezane za neke major updates i Gen2 nemamo.

Pratite oficijelne Tweetove:Zadnje dodane

Pokemon GO: Stigla četvrta generacija pokemona

Pokémon Go je od svog debitovanja prije dvije godine izgubio dobar broj igrača, ali je deo požrtvovanih i dalje tu što je i glavna motivacija studiju Niatic da nastavi sa daljim razvojem i dodavanjem sadržaja

Super Mario Odyssey je najprodavanija igra Switch konzole

Znali smo već da je Nintendo Switch konzola imala uspješnu 2017. godinu, a rekorde je postavljala i u 2018., no, sad kad je službeno zaokružena prva godina postojanja Switch konzole, Nintendo je odlučio podijeliti impresivne statistike

Preporučujemo