Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Instagram uvodi novu opciju koju smo svi čekali

04. 09. 2016 - 18:29
|
|
by avaz.ba
|
foto: ilustracija

Jedna jednostavna i standardna opcija konačno je dostupna na Instagramu, šest godina nakon što je platforma pokrenuta.

Instagram korisnici sada napokon mogu zumirati fotografije i videozapise objavljene na ovoj društvenoj mreži.


Kao i do sada, fotografiju možete povećati pokretom dva prsta, a zumirati se može i sav sadržaj koji je prikazan u feedu korisnika, što će omogućiti bolji pregled sitnih detalja. Osim toga, Instagram bi trebao uvesti i rotaciju ekrana kako bi iskoristio sve prednosti velikih pametnih telefona.

Instagram je uvijek bila platforma koju su korisnici koristili za dijeljenje jednostavnih fotografija. Profesionalnim fotografima nije bila prvi izbor, no s vremenom su kamere na pametnim telefonima postale vrlo kvalitetne pa sve više fotografa počinje koristiti Instagram kao primarnu platfomu.

- Zoom je jedna od opcija koju su korisnici najčešće tražili i konačno je imamo - istaknuli su iz Instagrama.

Opcija je od danas dostupna na iOS uređajima, kao i obično, Android korisnici morat će pričekati malo duže jer će Android verzija ovu opciju dobiti tek za nekoliko sedmica.Zadnje dodane

Hawkingov glas putuje u svemir

Posmrtni ostaci Stephena Hawkinga će biti smješteni pored najvećih britanskih naučnika nakon što njegov pepeo bude pokopan u Westminsterskoj opatiji, između grobova Charlesa Darwina i Isaaca Newtona.

Preporučujemo

Govornica: Darko Došlo i Dejan Kožul

Šta još trebamo znati o Aleksandru Vučiću, zvanom picousti ( ja stvarno ne znam zašto ga tako zovu, možda voli talijansku kuhinju, a picu naročito) u svako slučaju iz Beograda je za ROM, izvjestio Dejan Kožul, dopisnik FTV

DEKADENCIJA, emisija za kulturnu dekontaminaciju

U ovosedmičnoj Dekadenciji, emisiji Radija OTVORENA MREŽA, koju uređuje i vodi novinarka Vanja Šunjić, gost je bio Veselin Radević, frontmen grupe Dick is Dead. Radević je pričao o tome kako je stvarati u Doboju i kako ne propasti, vječno ostavši hard core... :)

Govornica: Rubina Čengić i Adis Ramić

Ramić je pokušao odgovoriti na pitanje kako je moguće da prema zvaničnim podacima, preko 700 osoba ima dijagnozu raznih mentalnih oboljenja, a nisu zbrinuti i kako je moguće da se ubijeni Edin Gačić nalazio na slobodi bez nadzora, a direktor zatvora iz Bihaća, gdje je ovaj izvršavao kaznu, je upozoravao na njega da je opasan.