Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Ako varate igrajući Pokemon GO očekuje vas zabrana igranja zauvijek

16. 08. 2016 - 15:17
|
|
by avaz
|
foto: Al Jazeera/Reuters

Vjerovatno će neki reći kako to i nije klasično varanje, ali ako možete lažirati svoju GPS lokaciju, instalirati emulatore koji vam pomažu da "hodate po karti" iako se zapravo ne mičete s jedne tačke, onda to, između ostaloga, svakako spada u lažiranje.

A tvrtka Niantic, koja stoji iz Pokemon GO igrice, koja je ekspresno zarazila stotine miliona igrača širom svijeta, zagovara "zabavu igranja istu za sve, kao i fair play u igranju Pokemon GO".

Naravno da su oni koji žele biti najbolje u lovu na Pokemone pribjegli metodama koje zaobilaze spomenuto fer igranje, pa je Niantic odlučio poduzeti poprilično rigozorne mjere koje bi trebale svesti varanje na najmanju moguću mjeru.

U objavi na svojoj službenoj stranici namijenjenoj za podršku i sve ostalo što ide uz Pokemon GO Niantic je najavio "permanentni ban", odnosno stalnu zabranu igranja za sve one koji krše pravila igranja koja uključuju, ali nisu limitirana na "lažiranje lokacija, korištenje emulatora, modificiranog ili neslužbenog softvera, pristup Pokemon GO klijentima na način koji krši pravila i koristi softver trećih strana kod igranja". 

Pojednostavljeno rečeno, ukoliko koristite neku od "zaobilaznih metoda" kako bi lakše i brže ulovili što veći broj Pokemona, Niantic će napraviti sve što je u njihovoj moći da vam "zalijepi ban" i izbaci vaš korisnički račun iz igrice zauvijek, piše portal Zimo.

Iako, ne sumnjamo kako će "hakeri" i dalje činiti sve da zaobiđu pravila…Zadnje dodane

Pokemon GO: Stigla četvrta generacija pokemona

Pokémon Go je od svog debitovanja prije dvije godine izgubio dobar broj igrača, ali je deo požrtvovanih i dalje tu što je i glavna motivacija studiju Niatic da nastavi sa daljim razvojem i dodavanjem sadržaja

Super Mario Odyssey je najprodavanija igra Switch konzole

Znali smo već da je Nintendo Switch konzola imala uspješnu 2017. godinu, a rekorde je postavljala i u 2018., no, sad kad je službeno zaokružena prva godina postojanja Switch konzole, Nintendo je odlučio podijeliti impresivne statistike

Preporučujemo