Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

Arijana Tirak počinje pripreme za narednu klizačku sezonu

26. 04. 2016 - 13:45
|
|
by fena
|
foto: fena

Reprezentativka Bosne i Hercegovine u umjetničkom klizanju Arijana Tirak početkom maja ove godine, uz podršku Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine, odlazi na pripreme u Mittenwald (Njemačka), gdje će pod rukovodstvom svoje trenerice Ursule Koll raditi na ledu s akcentom na tehniku skokova.

Kamp u Njemačkoj, na kojem učestvuju najbolji klizači iz Austrije i Njemačke, je i početak intenzivnih priprema naše najbolje klizačice za narednu klizačku sezonu koja počinje prvog jula, saopćeno je iz Saveza klizačkih sportova Bosne i Hercegovine.

Nakon završetka međunarodnog takmičenja "Sarajevo Open 2016", koje je održano u Zetri u februaru, kada je u konkurenciji svjetske prvakinje osvojila bronzanu medalju uz izvanredan nastup, Tirak je  nastavila sa intenzivnim treninzima na "suhom" na poboljšanju snage.

U klizačkoj sezoni 2016/17., očekuje se  da nastavi s profesionalnim radom i osvoji dovoljan broj tehničkih bodova, neophodnih da bi u 2017. godini mogla nastupiti na evropskom i svjetskom prvenstvu, koja su ujedno i kvalifikaciona za odlazak na ZOI 2018., navodi se u saopćenju.Zadnje dodane

Preporučujemo