Slušajte uživo:

Online radio UM

Gledajte uživo:

Radio u bojama

Slušajte uživo:

Radio Otvorena Mreža

UDRI MUŠKI: Najavljujemo solistički koncert Vedrane Stojić

18. 04. 2016 - 15:14
|
|
by udrimuski.ba

Solistički koncert Vedrane Stojić će se održati 19. aprila u Domu Oružanih snaga u Sarajevu, s početkom u 20h, uz veliku podršku rotari kluba Sarajevo i rotari kluba Banja Luka Gloria.

Sjajni mladi glumci Matea Marušić i Saša Krmpotić će u kratkim dijalozima između kompozicija, kroz latentnu ljubavnu atmosferu, ispričati detalje o o kompozitoru, epohi i samom djelu koje Vedrana izvodi, i ti dijalozi su svojevrsna najava kompozicije. Na taj način će mnogo približiti publici djela koja izvodi to veče i opisati socijalne i umjetničke pojave tih stilskih epoha, što slušaocima itekako znači. Režiju potpisuje Emir Zumbul Kapetanović.

Takođe, gosti koncerta će biti i srednjškolci iz Sarajeva, istaknuti stipendisti. Na repertoaru su djela A,Skarlatija, Betovena, Griga i Debisija.

 

 

Biografija:

Osnovnu i srednju muzičku školu završila u Banjoj Luci kao učenik generacije sa najvišim prosjekom ocijena. Osnovne studije završila na Akademiji umjetnosti Banja Luka- smjer klavir u klasi red. prof. Nevene Popović prosjekom 9.88, te bila student generacije. Dalje školovanje nastavlja u Beogradu na Fakultetu muzičke umetnosti prosječnom ocjenom 9.8.

Pohađala brojne masterclass seminare kod eminentnih svjetskih pedagoga.

Već četiri godine radi kao profesor klavira u osnovnoj i srednjoj muzičkoj školi Vlado Milošević Banja Luka.

Njeni učenici su do sad nagrađivani visokim nagradama na međunarodnim takmičenjima.

Umjetnička karijera:

Kao učenik osnovne i srednje škole osvaja jako mnogo prvih i specijalnih nagrada na republičkim takmičenjima u klasi prof. Branke Kuzmanović u disciplinama klavir solo, klavirski duo, vokalno-instrumentalni duo. 

Kao student učestvuje na brojnim međunarodnim takmičenjima u Italiji, BiH i Srbiji. 

Drugom nagradom bila sam prvoplasirana na takmičenju Val Ti Done, takođe i u Cortemigli. 

U Beogradu više puta osvaja prvu nagradu na takmičenju Davorin Jenko i drugima. Na međunarodnom pijanističkom takmičenju Banjalučki bijenale osvaja prvu i drugu nagradu. Već godinu dana korepetitor je operskoj divi Dunji Simić. 

Dva puta nastupala kao solista Banjalučke filharmonije izvodeći Bahove koncerte. 

Još dva puta bila solista s orkestrom nakon završenog školovanja, izvođeći Sen Sansov Karneval životinja, kao i Šepićevu Muziku za klavir i gudače. Ove godine, nakon stroge selekcije,održala i solistički koncert u Benedikt Beuernu (Baroque Hall) u Njemačkoj. 

Konstantni nastupi prate njeno cijelo školovanje. Više recitala održala u galeriji SANU, Kolarac, učestvovala na festivalu Sarajevska zima.

 Zadnje dodane

Preporučujemo